Mutfağa İlk Adım Aşçılık

17 Eylül, Pazar
10:00-14:00

Konusunda uzman profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan ve mutfağa dair en temel aşçılık tekniklerini öğreneceğiniz 8 haftalık bu program yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur.

Program kapsamında öğrenilecek konular arasında: temel kesim teknikleri, stock hazırlama teknikleri, tavuk, kırmızı et, balık ve deniz mahsülleri pişirme ve hazırlama teknikleri, soğuk mutfak teknikleri, taze makarna teknikleri, pirinçler ve pişirme yöntemleri yer almaktadır.

12.250,00

Stokta yok

Kategoriler:

Neler Yapıyoruz?

  • Temel Kesim Teknikleri, Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri
    • Minestrone Çorba
    • Sebzeli Noodle, Soya Sos, Hindistan Cevizi Sütü ve Chili Garlic sos
    • Hardal, Taze Baharat ve Balzamik Soslu Nohut Salatası
  • Stock Hazırlama Teknikleri ve Çeşitleri, Ana Soslar ve Türevleri, Çorba Çeşitleri
    • Tavuk Suyu (Demo)
    • Kahverengi Kemik Suyu (Demo)
    • Hollandez Sos(Demo)
    • Beşamel Soslu Sebze Graten
    • Fransız Soğan Çorbası
    • Düğün Çorbası
  • Soğuk Mutfak Teknikleri; Salata, Zeytinyağlı ve Meze Hazırlama, Püf Noktaları
    • Tavuklu Sezar Salata, kıtır kruton ve parmesan peynir
    • Hafif acılı Karides salatası, avokado, roka, taze baharatlar ve susam vinegrette
    • Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz
      ( Mevsime göre Enginar) (Demo)
    • Barbunya Pilaki
    • Arnavut Ciğeri, sumak ve maydanozlu soğan ile
  • Kırmızı Et, Çeşitleri, Yapıları ve Pişirme Teknikleri
    • Roast Beef (Demo)
    • Beef bourguignon, çıtır baget ekmek ile
    • Cafe de Paris soslu Bonfile
    • Taze Biberiye ve sarımsaklı Kuzu Pirzola, Patlıcan beğendi eşliğinde
  • Tüm Detayları ile Tavuk Porsiyonlama, Pişirme ve Hazırlama Teknikleri
    • Pollo Picatta Milanese, Kaparili Milano Usulü Tavuk
    • Tavuk Şinitzel & Ballı Hardal Soslu Patates Salatası
    • Limon ve Maydanoz Gremolatalı Fırında Tavuk But, Parmesanlı Havuç Püresi ile
    • Çıtır Tavuk Kanatları, Ev Yapımı Acılı Barbekü sos ile (Demo)
  • Balık & Deniz Mahsülleri Hazırlama, Pişirme ve Temizleme Teknikleri
    • Istakoz Thermidor (Demo)
    • Sebze ve kremalı levrek buğulama, taze baharatlar eşliğinde
    • Levrek Ceviche
    • Tempura Karides, taze fesleğenli tartar sos ile
    • Akdeniz Usulü Kalamar Dolma
  • Taze Makarna Hamuru, Sosları Hazırlama ve Pişirme Teknikleri
    • Gnocchi, kurutulmuş domates sos ve taze fesleğen
    • Ragu Soslu El Yapımı Fettuccine
    • 3 Peynir Dolgulu Ravioli, Kremalı mantar sos
  • Pirinçler, Çeşitleri ve Pişirme Yöntemleri
    • Deniz Mahsüllü Risotto, kıtır panko ve frenk soğan
    • Firik Pilavı, süzme yoğurt eşliğinde
    • Zerdeçallı Basmati Pilavı
    • Tavuk ve Nohutlu Pilav

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır.

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • USLA Aşçı Önlüğü
  • “USLA Mutfağa İlk Adım Aşçılık Eğitimi” Ders Kitabı

Etkinlik Kuralları

  • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
  • Eğitim başlamadan önce katılımcı isim kontrolü yapılmaktadır.
  • Her katılımcıya eğitim başlangıcında “USLA Mutfağa İlk Adım Eğitimi Ders Kitabı” ve eğitim sonunda isme özel hazırlanmış “USLA Mutfağa İlk Adım Katılım Sertifikası” verilmektedir.
  • ”Mutfağa İlk Adım Aşçılık Eğitimi”, 18 kişilik tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir. Her istasyonda bir kişi çalışacak şekilde planlanmıştır.
  • ”Mutfağa İlk Adım Pastacılık Eğitimi” 12 kişilik tam donanımlı profesyonel pastacılık sınıfında gerçekleşmektedir. Her istasyonda bir kişi çalışacak şekilde planlanmıştır.
  • Mutfak eğitimlerinde hazırladığınız yemeklerin fazlasını arzu ederseniz, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
  • Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
  • Açılmış eğitimler için sınıflarda değişiklik yapma hakkını USLA kendisinde saklı tutmaktadır.
  • USLA gerekli gördüğü durumda etkinliklerden 24 saat öncesine kadar içerik ve tarih değişimi yapma hakkını saklı tutar.
  • USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu 24 saat öncesine kadar iptal etmek hakkını saklı tutar.
  • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. Maddesinde belirtildiği şekli ile, “mesafeli sözleşmelerde kapsam dışı sözleşmeler, tüketici ile satıcı ve sağlayıcının hak ve yükümlülükleri, cayma hakkı, bilgilendirme yükümlülüğü, teslimat ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenmektedir”. Bu madde kapsamında 27.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15 inci maddesinin g bendinde açıkça belirtildiği şekli ile “Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.” Hükmüne istinaden alınmış olan ‘’USLA Mutfağa İlk Adım Aşçılık’’ ve ”USLA Mutfağa İlk Adım Pastacılık” eğitimlerinde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılamamaktadır.

DİĞER WORKSHOPLAR