Profesyonel Mutfağa İlk Adım Çikolata

Başlangıç Tarihi20 Kasım 2023
Eğitim Süresi4 Hafta
Ders Günleri4 Hafta boyunca her Pazartesi / Salı
Ders Saatleri19:00 – 22:00
Sertifikalar
  • USLA “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Çikolata” sertifikası
  • Diversey Online Mutfak Hijyenine Giriş
  • Diversey Online Mutfak Personelinin Görev ve Sorumlulukları
  • Diversey Online Kişisel Hijyen Eğitimi
  • Diversey Online Gıda Güvenliği Farkındalık Eğitimi
  • Diversey Online Personel Hijyen Eğitimi
  • Diversey Online Temel Gıda Güvenliği Eğitimi
  • E-Devlet Onaylı Topkapı Üniversitesi SEM “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Çikolata”  Sertifikası
Kayıt için Gerekli Şartlar
  • Katılım Yaşı: Minimum 18
Program Fiyatı ve Ödeme PlanıEğitim Bedeli: 22.500 TL
Öğrenci Seti
  • 1 adet USLA Aşçı Ceketi
  • 1 adet USLA Aşçı Kepi
  • 1 adet USLA Aşçı Önlüğü
  • “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Çikolata” Ders Kitabı

Tüm Programlar Boyunca Dikkat Edilmesi ve Uyulması Gerekenler Kurallar:

Genel Kurallar;

 

  • USLA, eğitim süresince olası ders değişiklikleri yapma ve ekstra ders günleri koyma hakkına sahiptir. Yapılacak ders tarih değişiklikleri, gezi bilgilendirilmeleri Öğrenci işleri tarafından bildirilmektedir.
  • Öğrencilerimiz sınıf dersleri dışında ders esnasında USLA tarafından teslim edilmiş öğrenci üniformalarının giyilmesi zorunludur.
  • Uygulamalı eğitimlerde açık ateşte de çalışma yapılması nedeniyle saçlar kesinlikle toplu olmalı, öğrenci şal kullanıyor ise kıyafetinin içine sıkıştırmalı ya da uzun şal, eşarp vb. tercih edilmemelidir.
  • Metallerin iletken olması ve mutfaktaki ekipmanlara takılabilme riski bulunması nedeniyle eğitim alanında takı, sallantılı bileklik, yüzük vb. risk teşkil edecek aksesuarlar çıkarılmalı veya hiç bulundurulmamalıdır.
  • Eğitimde altı kayabilecek kösele taban veyahut topuklu ayakkabı kullanılmamalı tercihen kaydırmaz tabanlı ayakkabı kullanılmalıdır.
  • Eğitim esnasında sıcaklığın olması ve yanma tehlikesi riski bulunması nedeniyle katılımcılar şort veya etek giymemeli, uzun ve rahat pantolon tercih edilmelidir. Yine aynı risklere mahal vermemek ve mutfaktaki ekipmanlara takılmamak için bol pantolonlar da tercih edilmemelidir.
  • Ders esnasında kullanım için USLA tarafından teslim edilmiş ekipmanların derslere getirilmesi zorunludur.
  • Öğrencilerimiz tırnakları kısa kesilmiş, tercihen ojesiz, makyajsız, günlük sakal tıraşları olmuş ve kişisel aksesuarları çıkarılmış olarak derse girmelidir.
    Uzun saçlı öğrencilerimiz saçları toplu olarak derse girmelidir.
  • Kurallara uymayan öğrenciyi eğitmen şefin/eğitmenin derse almama hakkı vardır.
  • USLA’ya, eğitmenlerine ve diğer öğrencilere söz ile davranışla veya sosyal media üzerinden hakaret etmek başkalarını kışkırtmak kesinlikle yasaktır.
  • Okula ve demişbaşlarına, araç gereç ve kitaplarına bilerek zarar vermek yasaktır.

Programa Özel Kurallar:

Profesyonel Mutfağa İlk Adım Aşçılık / Pastacılık ve Ekmekçilik / Çikolata :

  • Öğrenciler ders ön hazırlığını öğrenci tarafından yapılmaktadır
  • Uygulamalı ders akışı, dersin şefinin mutfakta teorik ve pratik anlatımı sonrasında tezgahlarına geçerek kendi reçetelerini gösterildiği şekilde yapmasıyla devam eder.
  • Ders bitiminde temizlik ve gastronomların yıkanması öğrenciye aittir. Kullanılan sınıf temiz olarak bırakılmak zorundadır.
  • Mutfak içerisinde kurallara uyulmalıdır.
  • Eğitmenlerin uyarılarına kesinlikle uyulmalıdır.
  • Mutfaklardaki tezgahlara yaslanmak, mutfak içerisinde koşmak yasaktır.
  • Mutfak içerisinde kavga etmek, eğitmenlerle ya da diğer öğrencilerle tartışmak kesinlikle yasaktır.
  • İlk defa karşılaşılan mutfakta ekipmanlarının eğitmene danışarak kullanılması gerekir, bozuk ekipman varsa tamir etmeye çalışmamalı ve eğitmene rapor edilmelidir.
  • Her ders öncesinde ve çıkışında eller mutlaka yıkanmalı; varsa bulunan yaraların gerekli şekilde kapatılması gerekmektedir.
  • Ders esnasında cep telefonları sessize alınmalıdır.
  • Telefonu çalan öğrenci dersten çıkarılacaktır.
  • Telefon kullanımına sadece eğitmen şefin onayı ile tabak prezantasyonu esnasında fotoğraf çekilebilmesi amacıyla izin verilmektedir.
  • Ders süresince video çekimi yapmak, kayıt almak yasaktır.
  • Derse alkollü gelmek ya da okul içerisinde alkol ya da uyuşturucu kullanmak, kavga çıkartmak kesinlikle yasaktır.

22.500,00

Stokta

BİLGİ AL
Kategoriler:
Ders TarihiDers Konusu
20 Kasım 2023 Pazartesi
  • Mutfak kuralları ve mutfak terimleri
  • Çikolata nedir?
  • Kırma Çikolata ve Bark Çikolata Yapımı
21 Kasım 2023 Salı
  • Sütlü Çikolata ile Fındık ve Cherrios Rocher Yapımı
  • Ruby Çikolata nedir?
  • Ruby Çikolata Cranberry ve Antep Fıstıklı Rocher
27 Kasım 2023 Pazartesi
  • Bonbon & Moulage Çikolata Yapımı
  • Ganaj Yapımı
  • Tuzlu Karamel İç dolgulu Bonbon Çikolata
  • Kahveli Trüf Çikolata
28 Kasım 2023 Salı
  • Farklı Çikolata Temperleme Teknikleri
  • Elde Temperleme
  • Endüstriyel Çikolata Temperleme Makinelerinin Anlatımı
  • Frambuaz Dolgulu Kalıp Çikolata
  • Vanilyalı Ganaj yapımı
  • Vanilya Ganj Dolgulu Kalıp Çikolata
04 Aralık 2023 Pazartesi
  • Çikolata Boyama Teknikleri
  • AirBrush Kullanımı
  • Kahveli Ganajlı Dolgu Çikolata
05 Aralık 2023 Salı
  • Batırma Bandının Kullanımı
  • Batırma Bandı ile Kahveli Çikolata Yapımı
  • Fıstıklı Trüf Çikolata
11 Aralık 2023 Pazartesi
  • Bean to Bar anlatımı ( Demo)
  • Kakao yağı & Kakao Nib kullanılarak Çikolata Yapımı
  • İki fazlı Dolgulu Çikolata Yapımı
12 Aralık 2023 Salı
  • Kakao NIB’den hazırlanmış şekersiz çikolata ile Rocher yapımı
  • Viski dolgulu Kalıp Çikolata Yapımı

 

 

DİĞER WORKSHOPLAR