Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifika; MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) tarafından, Japon mutfağına ilişkin bilgi ve becerileri belirli bir seviyeye ulaşmış yabancı şefleri belgelendirmek amacıyla oluşturulmuştur. Sertifikasyon Programı, 2013'te UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras olarak tescil edilen ve “Washoku” olarak anılan geleneksel Japon Mutfağı’nın, bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen birçok önemli unsurunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu program, şeflerin ürettikleri ürünleri iyi tanımalarını, temel kavram, malzeme ve tekniklere hakim olmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımayı, öğrencilerine mutfağın özünü en doğru şekilde anlatmayı hedefliyor. Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve programın master şefi Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya yönetiminde Türkiye’nin ilk Profesyonel Japon Mutfak Sanatları Programı sadece USLA’da. Kariyerinde, Japon Mutfağı yetkinliğine sahip olmak isteyen sektör profesyonelleri için ileri seviye bir eğitim programıdır.

Eğitim Dönemi
14 Ekim 2024
Eğitim Süresi
6 Hafta boyunca her Pazartesi - Salı
Eğitim Saati
09:00-13:00
Eğitim Ücreti
65.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


  • Oryantasyon
  • Hijyen Eğitimi
  • Omotenashi
  • Japon Mutfak Tarihi
  • Japon Bıçakları ve Bileme Teknikleri
  • Katsura-Muki Kesim Tekniği
  • Katsura-Muki Kesim Tekniği ve Tsuma
  • Sebze Hazırlama ve Kesim Teknikleri
  • Dekoratif Sebze Kesim Teknikleri
  • Temel Balık Kesim Teknikleri
  • Sanmai Oroshi
  • Dashi ve Umami/li>
  • Fermente Ürünleri (Shoyu, Miso, Sirke, Sake, Mirin)
  • Beş Pişirme Tekniğine Giriş
  • Katsura-Muki Kesim Tekniği
  • Dekoratif Sebze Kesim Teknikleri
  • Dashi ve Umami
  • Fermante Ürünleri (Shoyu, Miso, Sirke, Sake, Mirin)
  • Teorik Sınav
  • Pratik Sınav
  • Bronze Sertifika Sınavı
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    Uluslararası Geçerli MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) onaylı Bronze Sertifika - Certification of Cooking Skills for Japanese Cuisine in Foreign Countries

    USLA “Profesyonel Japon Mutfak Sanatları” sertifikası

    Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Japon Mutfak Sanatları” Kurs Bitirme Belgesi

    "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi

    Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

    Fermente İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    USLA Aşçı Ceketi (1 adet)

    USLA Aşçı Kepi (1 adet)

    USLA Aşçı Önlüğü (1 adet)

    Bıçak Bileme Taşı

    Usuba Bıçak

    Eğitim Kitapçığı

Eğitim kuralları