Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan, çikolataya dair en temel teknikleri öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 4 haftalık bu program, çikolataya ilgi duyan, yoğun iş temposuna haftanın bir günü çikolata ile ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş tüm katılımcılar veya teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen sektör profesyonelleri için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; çikolata çeşitleri ve tarihi, el ve son teknoloji makineler ile temperleme teknikleri, kalıp, mulaj, ganaj yapım teknikleri, kaplama çikolatalar ve farklı boyama teknikleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir, sektör profesyonellerinin de katılabileceği bir programdır.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Çikolata nedir?
Kırma Çikolata ve Bark Çikolata Yapımı
Sütlü Çikolata ile Fındık ve Cherrios Rocher Yapımı
Fıstıklı Trüf Çikolata
Ruby Çikolata nedir?
Ruby Çikolata Cranberry ve Antep Fıstıklı Rocher
Viski dolgulu Kalıp Çikolata Yapımı
Kahveli Ganajlı Dolgu Çikolata
Bonbon & Moulage Çikolata Yapımı
Ganaj Yapımı
Tuzlu Karamel İç dolgulu Bonbon Çikolata
Kahveli Trüf Çikolata
Farklı Çikolata Temperleme Teknikleri
Elde Temperleme
Endüstriyel Çikolata Temperleme Makinelerinin Anlatımı
Frambuaz Dolgulu Kalıp Çikolata
Vanilyalı Ganaj yapımı
Vanilya Ganaj Dolgulu Kalıp Çikolata
USLA “Mutfağa İlk Adım Çikolata” sertifikası
1 adet USLA Aşçı Önlüğü
“Mutfağa İlk Adım Çikolata” Ders Kitabı