Mutfağa İlk Adım Çikolata

Mutfağa İlk Adım Çikolata

Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan, çikolataya dair en temel teknikleri öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 4 haftalık bu program, çikolataya ilgi duyan, yoğun iş temposuna haftanın bir günü çikolata ile ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş tüm katılımcılar veya teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen sektör profesyonelleri için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; çikolata çeşitleri ve tarihi, el ve son teknoloji makineler ile temperleme teknikleri, kalıp, mulaj, ganaj yapım teknikleri, kaplama çikolatalar ve farklı boyama teknikleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir, sektör profesyonellerinin de katılabileceği bir programdır.

Eğitim Dönemi
22 Kasım 2024
Eğitim Süresi
4 Hafta boyunca her Cuma
Eğitim Saati
10:00 - 13:00
Eğitim Ücreti
12.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Çikolata nedir?

    Kırma Çikolata ve Bark Çikolata Yapımı

    Sütlü Çikolata ile Fındık ve Cherrios Rocher Yapımı

    Fıstıklı Trüf Çikolata

    Ruby Çikolata nedir?

    Ruby Çikolata Cranberry ve Antep Fıstıklı Rocher

    Viski dolgulu Kalıp Çikolata Yapımı

    Kahveli Ganajlı Dolgu Çikolata

    Bonbon & Moulage Çikolata Yapımı

    Ganaj Yapımı

    Tuzlu Karamel İç dolgulu Bonbon Çikolata

    Kahveli Trüf Çikolata

    Farklı Çikolata Temperleme Teknikleri

    Elde Temperleme

    Endüstriyel Çikolata Temperleme Makinelerinin Anlatımı

    Frambuaz Dolgulu Kalıp Çikolata

    Vanilyalı Ganaj yapımı

    Vanilya Ganaj Dolgulu Kalıp Çikolata

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Mutfağa İlk Adım Çikolata” sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    1 adet USLA Aşçı Önlüğü

    “Mutfağa İlk Adım Çikolata” Ders Kitabı

Eğitim kuralları