Eğitimler

Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifika, MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) tarafından, Japon mutfağına ilişkin bilgi ve becerileri belirli bir seviyeye ulaşmış yabancı şefleri belgelendirmek amacıyla oluşturulmuştur.

Sertifikasyon Programı, 2013'te "Japonların Geleneksel Beslenme Kültürleri" olması nedeniyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras olarak tescil edilen ve “Washoku” olarak anılan Japon Mutfağı’nın, bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen birçok önemli unsurunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu program, şeflerin ürettikleri ürünleri iyi tanımalarını, temel kavram, malzeme ve tekniklere hakim olmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımayı, öğrencilerine mutfağın özünü en doğru şekilde anlatmayı hedefliyor.

Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve Programın master şefi Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya yönetiminde

Türkiye’nin ilk Profesyonel Japon Mutfak Sanatları Programı USLA’da başlıyor.

Kariyerinde, Japon Mutfağı yetkinliğine sahip olmak isteyenler için uygun bir eğitim programıdır.

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

  • Oryantasyon / Hijyen ve İş Sağlığı Güvenliği
  • Japon Mutfağı ve Kültürü
  • Omotenashi / Japon Misafirperverliği
  • Japon Mutfağı Bıçakları Bileme Tekniği
  • Beş Pişirme Tekniğine Giriş
  • Katsura-Muki Kesim Tekniği ve Tsuma
  • Sebze Hazırlama ve Kesim Teknikleri
  • Dekoratif Sebze Kesim Teknikleri
  • Temel Balık Kesim Teknikleri
  • Dashi ve Umami
  • Fermente Ürünler (Shoyu, Miso, Sirke, Sake, Mirin)

Eğitim Dönemi

29 Nisan 2024

Pazartesi - Salı

Eğitim Süresi

5 Hafta

Eğitim Saati

Hafta içi 09:00-13:00 veya

Hafta içi 14:00-18:00

Eğitim Ücreti

45.000 TL + Bronze Sınav Giriş Ücreti

Bronze Sertifika Nedir?

Son yıllarda Japon mutfağı dünya çapında ilgi görmüş ve Japonya dışındaki Japon restoranlarının sayısı önemli ölçüde artarak yaklaşık 120.000'e ulaşmıştır.

Ancak bu Japon restoranlarının bazılarında sadece birkaç şef Japon mutfağını ciddi anlamda öğrenmiştir.

Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı (MAFF), Japon mutfağına ilişkin bilgi ve becerileri belirli bir seviyeye ulaşmış yabancı şefleri belgelendirmek amacıyla "Yabancı Ülkelerde Japon Mutfağı Pişirme Becerilerinin Belgelendirilmesine İlişkin Kılavuz "u (Nisan 2016) oluşturmuştur.

Kılavuzda belirtildiği üzere, üç sertifika kategorisi bulunmaktadır: Altın, Gümüş ve Bronz. Sertifikalar, şefin Japon mutfağına ilişkin bilgi ve beceri düzeyine göre verilmektedir.

Altın ve Gümüş sertifikalar, Japonya'da bulunan bir Japon restoranında pratik deneyim gerektirmektedir.

 Bronze Sertifika, Japonya’da çalışma deneyimi gerektirmezken, eğitim programını başarıyla bitiren Bronz sertifikalı şeflerin isimleri MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) tarafından kayıt altına alınmakta ve saklanmaktadır. Tüm dünyada geçerliliği olan bir belgedir ve hayat boyu geçerlidir.

Uzakdoğu Mutfak Akademisi, Bronze Sertifika uygulayıcı kurumu olarak akredite olan Türkiye’deki ilk ve tek kurumdur.

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) onaylı Bronze Sertifika - Certification of Cooking Skills for Japanese Cuisine in Foreign Countries 

USLA “Profesyonel Japon Mutfak Sanatları” sertifikası

“Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi” Kurs Bitirme Belgesi

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

 

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

-USLA Aşçı Ceketi (1 adet)

-USLA Aşçı Kepi (1 adet)

-USLA Aşçı Önlüğü (1 adet)

-Bıçak Bileme Taşı

-Usuba Bıçak

-“Profesyonel Japon Mutfak Sanatlarıı” Ders Kitabı

    •  
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.