Eğitimler

Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifikalı Japon Mutfak Sanatları Programı

Bronze Sertifika, MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) tarafından, Japon mutfağına ilişkin bilgi ve becerileri belirli bir seviyeye ulaşmış yabancı şefleri belgelendirmek amacıyla oluşturulmuştur.

Sertifikasyon Programı, 2013'te "Japonların Geleneksel Beslenme Kültürleri" olması nedeniyle UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras olarak tescil edilen ve “Washoku” olarak anılan Japon Mutfağı’nın, bilinen ve keşfedilmeyi bekleyen birçok önemli unsurunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Bu program, şeflerin ürettikleri ürünleri iyi tanımalarını, temel kavram, malzeme ve tekniklere hakim olmalarını sağlayarak yaratıcılıklarını bir üst dereceye taşımayı, öğrencilerine mutfağın özünü en doğru şekilde anlatmayı hedefliyor.

Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve Programın master şefi Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya yönetiminde

Türkiye’nin ilk Profesyonel Japon Mutfak Sanatları Programı USLA’da başlıyor.

Kariyerinde, Japon Mutfağı yetkinliğine sahip olmak isteyenler için uygun bir eğitim programıdır.

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

  • Oryantasyon / Hijyen ve İş Sağlığı Güvenliği
  • Japon Mutfağına Giriş
  • Sebze Hazırlama ve Kesim Teknikleri
  • Dekoratif Sebze Kesim Teknikleri
  • Balık Kesim Teknikleri
  • Sektör Gezisi
  • Sashimi
  • Pişirme Tekniklerine Giriş
  • Fermente Ürünler (Shoyu, Miso, Sirke, Sake, Mirin)
  • Pirinç Pişirme Teknikleri Giriş
  • Sushi (Maki Sushi, Uramaki, Nigiri, Oshi, Temaki, Temari)
  • Pişirme Teknikleri
    Grilling
    Simmering
    Deep Frying
    Steaming
  • Noodlelar
  • Tatlılar
  • Mevsimsel Başlangıçlar – Seasonal Appetizers
  • Turşular
  • Japon Kültürü ve Misafirperverliği Deneyimi / Sektör Gezisi
  • Vejetaryen Japon Mutfağı
  • Casual Washoku
    Günlük Japon Mutfağı
  • Ramen ve Gyoza
  • Japon Mutfağına Batı Etkisi
  • Izakaya – Japon Meyhane Mezeleri
  • Japon Ev Yemekleri
  • Bayramlar ve Yılbaşı
  • Dünyadaki Sushi Uygulamaları
    Maki, Inside -out Roll
    Kızarmış Roll, Üstü Dekoratif Roll, Sushi Sosları
  • Sınav

Eğitim Dönemi

04 Mart 2024

Pazartesi’den Perşembe’ye

Eğitim Süresi

10 Hafta

Eğitim Saati

Hafta içi 09:00-13:00

Eğitim Ücreti

180.000 TL

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

MAFF (Japon Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı) onaylı Bronze Sertifika - Certification of Cooking Skills for Japanese Cuisine in Foreign Countries 

USLA “Profesyonel Japon Mutfak Sanatları” sertifikası

Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Japon Mutfak Sanatları” Kurs Bitirme Belgesi

“Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi” Kurs Bitirme Belgesi

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

 

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

-USLA Aşçı Ceketi (2 adet)

-USLA Aşçı Pantalonu (1 adet)

-USLA Aşçı Kepi (1 adet)

-USLA Aşçı Önlüğü (2 adet)

-Birkenstock Profesyonel Mutfak Terliği (1 adet)

-Zwilling Bıçak Seti

-Yanagiba Bıçak

-Kai Bıçak Bileme Taşı

-Usuba Bıçak

-Tamago Tavası

-USLA Öğrenci Çantası

-“Profesyonel Japon Mutfak Sanatlarıı” Ders Kitabı

-Japanese Culinary Academy E-Learning Videoları

    •  
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.