Eğitimler

Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitim Programı

Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitim Programı

USLA Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi, barmenlik mesleğini tüm detaylarıyla öğrenmek ve bar servisi konusunda uzmaklaşmak isteyen öğrenciler ve bar ve içki servisi alanında ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü karşılamak isteyen işletmeler için hazırlanmıştır. Eğitim programı 18 yaş üzeri öğrenciler için uygundur.

Eğitim Dönemi

27 Nisan 2024
Cumartesi - Pazar

Eğitim Süresi

4 hafta

Eğitim Saati

12:00 - 16:00

Eğitim Ücreti

45.000 TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, bar kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

https://www.high-endrolex.com/37
  • Barın Tanımı, Tarihi ve Bar Çalışma Kültürü

    Dünyada ve ülkemizde bar kültürü

  • Bar İnsanı Çalışma Kültürü ve Rütbelendirme

    Görevler ve tanımları, yapılması gerekenler

  • Bar Çeşitleri ve Barın Fiziki Yapısı
  • Barda Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipmanlar

    Araç ve gereçlerin kullanım alanları, bakımları

  • Barda Kullanılan Ölçüler
  • Barın Günlük Devinimi

    Tüm hazırlık aşamaları

  • Bar Hijyen Kuralları ve Hijyen Malzeme Bilgisi

    Hijyen tanımı, sanitasyon, gıda hijyeni, hastalıkları önleme yolları ve iş güvenliği, kişisel hijyen

  • İçecek Bilgisi ve Tarihi

Bira, Şarap, Cin, Vodka, Tekila, Rom, Rakı, Viski, Konyak, Şampanya

  • Servis Teknikleri ve Uygulamaları

    İngiliz servisi,  Fransız servisi, Rus servisi, Amerikan servisi, Japon mutfağı servisi

  • Sofra Düzeni ve Uygulamaları
  • Kokteyl Nedir?

    Kokteyl tarihi ve inovasyonu

  • Kokteyl Yapımı, Yaratım Süreçleri ve Methodları

    Kokteyl yapım teknikleri, yapım ve hazırlanma süreci

  • Kokteyl Tarifleri ve Yapılışları

    Cin kokteylleri
    Vodka kokteylleri
    Viski kokteylleri
    Rom kokteylleri
    Tekila kokteylleri
    Konyak kokteylleri

  • Miksoloji

    Miksoloji tanımı ve yaratım süreci
    Bitter yapımı
    Tonik yapımı
    Meyve – sebze bilgisi
    Sos yapımı
    Püre yapımı
    Şurup yapımı

  • Kokteyl Yapımında Düşünme ve Uygulama Teknikleri

    Düşünme tarzı şekilleri
    Twist
    Riff
    Reimagened
    Kokteyl üretim sürecinde pişirme teknikleri
    Sous vide
    Slow cook
    Yıkama teknikleri
    Tea washing
    Milk washing
    Fat washing

  • Kokteyl- Yemek Eşleşmesi

 Eşleşme nedir ve nasıl yapılır?
Yemeği kokteyle, kokteyli yemeğe uyumlama

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • Meb Onaylı “Bar ve Servis Eğitimi Kurs Programı” Kurs Bitirme Belgesi
  • USLA “Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi Programı” Sertifikası

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • - USLA Bar Ceketi
  • - Bar Seti
  • - Ders Kitabı
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.