Eğitimler

Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi

Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi

Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve şef Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya tarafından hazırlanan ve sushi’ye dair en temel teknikleri öğreneceğiniz 4 haftalık bu program teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur.

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

  • Temel Balık Kesim Tekniği

  – Sanmai Oroshi ve Sashimi

  • Bütün Somon Kesim Tekniği Chef Demo
  • Sashimi Mariowase Chef Demo
  • TSUMA Sashimi Eşlikçileri
  • Sashimi Tabaklama
  • Temel Pirinç Pişirme Teknikleri
  • Sushi Pirinci ve Çeşitleri
  • Susmeshi (Sushi Pirinci) hazırlama
  • Shari-kiri Tekniği
  • Chirazisushi yapımı
  • Nigiri - Gunkan
  • Maki Sushi (Futo Maki – Hoso Maki)
  • Temaki Sushi
  • Temari Roll
  • Oshi-Sushi  Chef Demo
  • Uramaki
  • Dünya Sushileri

  – California

  – Boston

  – Philedelphia

  – Crunchy Sushi’ler

 

 

 

 

Eğitim Dönemi

08 Mayıs 2024

Eğitim Süresi

4 hafta her Çarşamba

Eğitim Saati

19:00-22:00

Eğitim Ücreti

20.000 TL

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • USLA “Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi” sertifikası

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • USLA Aşçı Önlüğü
  •   “USLA Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi Eğitimi” Ders Kitabı

Etkinlik Kuralları

  • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
  • Eğitim başlamadan önce katılımcı isim kontrolü yapılmaktadır.
  • Her katılımcıya eğitim başlangıcında “USLA Mutfağa İlk Adım Eğitimi Ders Kitabı” ve eğitim sonunda isme özel hazırlanmış “USLA Mutfağa İlk Adım Katılım Sertifikası” verilmektedir.
  • Mutfak eğitimlerinde hazırladığınız yemeklerin fazlasını arzu ederseniz, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
  • Derslerin telafisi yoktur, yerinize başkası katılamaz.
  • Uygulamalı eğitimlerde açık ateşte de çalışma yapılması nedeniyle saçlar kesinlikle toplu olmalı, öğrenci şal kullanıyor ise kıyafetinin içine sıkıştırmalı ya da uzun şal, eşarp vb. tercih edilmemelidir. 
  • Metallerin iletken olması ve mutfaktaki ekipmanlara takılabilme riski bulunması nedeniyle eğitim alanında takı, sallantılı bileklik, yüzük vb. risk teşkil edecek aksesuarlar çıkarılmalı veya hiç bulundurulmamalıdır. 
  • Eğitimde altı kayabilecek kösele taban veyahut topuklu ayakkabı kullanılmamalı tercihen kaydırmaz tabanlı ayakkabı kullanılmalıdır. 
  • Eğitim esnasında sıcaklığın olması ve yanma tehlikesi riski bulunması nedeniyle katılımcılar şort veya etek giymemeli, uzun ve rahat pantolon tercih edilmelidir. Yine aynı risklere mahal vermemek ve mutfaktaki ekipmanlara takılmamak için bol pantolonlar da tercih edilmemelidir. 
  • Açılmış eğitimler için sınıflarda değişiklik yapma hakkını USLA kendisinde saklı tutmaktadır.
  • USLA gerekli gördüğü durumda etkinliklerden 24 saat öncesine kadar içerik ve tarih değişimiyapma hakkını saklı tutar.
  • USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu 24 saat öncesine kadar iptal etmek hakkını saklı tutar.
  • Uygulamalı eğitimlerde açık ateşte de çalışma yapılması nedeniyle saçlar toplu olmalı, öğrenci şal kullanıyor ise kıyafetinin içine sıkıştırmalı ya da uzun şal, eşarp vb. tercih edilmemelidir. 
  • Metallerin iletken olması ve mutfaktaki ekipmanlara takılabilme riski bulunması nedeniyle eğitim alanında takı, sallantılı bileklik, yüzük vb. risk teşkil edecek aksesuarlar çıkarılmalı veya hiç bulundurulmamalıdır. 
  • Eğitimde altı kayabilecek kösele taban veya topuklu ayakkabı kullanılmamalı tercihen kaydırmaz tabanlı ayakkabı kullanılmalıdır. 
  • Eğitim esnasında sıcaklığın olması ve yanma tehlikesi riski bulunması nedeniyle katılımcılar şort veya etek giymemeli, uzun ve rahat pantolon tercih edilmelidir. Yine aynı risklere mahal vermemek ve mutfaktaki ekipmanlara takılmamak için bol pantolonlar da tercih edilmemelidir. 
  • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. Maddesinde belirtildiği şekli ile, “mesafeli sözleşmelerde kapsam dışı sözleşmeler, tüketici ile satıcı ve sağlayıcının hak ve yükümlülükleri, cayma hakkı, bilgilendirme yükümlülüğü, teslimat ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenmektedir”. Bu madde kapsamında 27.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15 inci maddesinin g bendinde açıkça belirtildiği şekli ile “Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.” Hükmüne istinaden alınmış olan ‘’USLA Mutfağa İlk Adım Aşçılık’’, "USLA Mutfağa İlk Adım Çikolata",''USLA Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi'' ve ''USLA Mutfağa İlk Adım Pastacılık'' eğitimlerinde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılamamaktadır.

Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.