CEMRE SİYAHİ TEMİM

Akademi Şefi

Saint Michel Lisesi’nden mezun olan Cemre Siyahi Temim, eğitimini İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladıktan sonra moleküler biyoloji ve genetik masterını yarıda bırakarak gerçek tutkusu olan mutfakta çalışmak adına bir adım attı ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik ve Yiyecek İçecek işletmeciliği eğitimlerinden mezun oldu. Staj dönemi sırasında Tefal TV çekimlerinde acting chef olarak görev aldı. Stajı sonrasında Baylan Pastanesi’nde ünlü şef Alain Ducasse’ın ekibinden Tim Briggs ile demi chef olarak çalıstı. Doors Akademi’nin kuruluş aşamasındaki çekirdek ekibinde yer alan Cemre pasta-ekmekçilik eğitim programlarının hazırlanmasından ve uygulamasından sorumlu olarak görev aldı. Ekim 2012’de, 3 Michelin yıldızlı ünlü Fransız şef Alain Senderens ve 2 Michelin yıldızlı Jerome Banctel’in Fransa dışında açtığı ilk restoranı olan Mama Shelter Istanbul ekibine transfer oldu. Pastaneye ek olarak soğuk ve sıcak mutfak reçetelerinin çıkartılmasında ve bütün ekibe aktarılmasında rol aldı. 2013 yılında özel bir mutfak akademisinde profesyonel pasta-ekmekçilik eğitmen şefi olarak çalışmaya basladı. Bu dönemlerde ALMA Scuola Internazionale Di Cucina Italiana’da konuk eğitmen olarak bulundu. Profesyonel mutfağa çok yönlü bir ilgisi bulunan Temim, yemek stilistliği eğitimi, Food Styling, Makaron, Çikolata ve Artizan Ekmek gibi programlarda da workshop eğitmeni olarak görev aldı. 2015 yılında ortağı ile birlikte Imalathane 34’ü açtı. Burada çeşitli otel, cafe ve restoranlara pastane ürün üretimi ve tedariği yapmasının yanı sıra çeşitli markalara sektörel danışmanlık hizmeti sağladı. Metro Market ve Türk Hava Yolları gibi uluslararası firmalar ile marka kampanyalarında işbirliğinde bulundu. Eşzamanlı olarak 2016 – 2020 yılları arasında Haliç Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev aldı. 2020 yılında ortakları ile birlikte İmalathane 34’ün bünyesinde Papas Sandwich&More ve Tante Bakery adında iki marka daha yaratarak imalathanesinin içine ghost kitchen modelini kurdu. 2021 yılından sonra Entremet ve makaron gibi ileri pastacılık konularında Acunmedya da masterclasslar verdi. Özel ilgi alanlarında fermentasyon ve sürdürülebilir mutfak ve tarım bulunduğu için HarvardX’ten fermentasyon ve Ankara Bilişim Üniversitesinden Doğal Yaşam ve Sürdürülebilir Tarım Eğitimi aldı. Şu anda USLA’da Akademi Şefi olarak görev alıyor.

HAKAN ŞEN

Workshop Koordinatör Eğitmen Şef

İstanbul doğumlu Hakan Şen, Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği, Yiyecek ve İçecek bölümünden mezun olmuştur. Lise ve üniversite stajlarını uluslararası zincir otellerde yapmıştır. Staj dönemlerinde mutfaktaki tüm bölümlerde çalışarak ilk sektörel deneyimlerini kazanmıştır.Sonrasında profesyonel meslek hayatına Crowne Plaza, Hiton ParkSA, Radisson Sas gibi otellerde çalışarak başlamıştır. Avrupa’nın en iyi butik oteli seçilen Les Ottomans otelin açılış mutfak ekibinde yer almıştır. Bir çok özel davet ve lansman yemeklerinin operasyonunda görev almıştır.Katılmış olduğu uluslararası yemek yarışmalarında elde ettiği başarılar neticesinde Türkiye Aşçılar Milli Takımına seçilen Şen , katılmış olduğu uluslararası yemek yarışmalarında bir çok kategoride altın,gümüş ve bronz madalyalar kazanarak Türkiye’yi temsil etmiştir.Sektördeki profesyonel mutfak deneyimlerinden sonra eğitim tarafını seçen Şen, özel bir mutfak okulunda dokuz yıl boyunca eğitmen şef olarak çalışmıştır. Mutfak eğitimleri dışında , ankastre ve elektrikli mutfak aletleri markaları için arge çalışmaları yaparak ürün geliştirme süreçlerinde yer almıştır. Bu çalışmalarda mevcut ürün deneyimi ,geliştirilmesi, yeni reçeteler oluşturma, videolu tarifler ve ürüne özel kitap hazırlanması gibi bir çok noktada yönetici olarak görev almıştır. İçecek ve yemek eşleşmesi konseptinde bir çok eğitimin içeriğini oluşturmuş ve eğitimlerini vermiştir. Bir çok restoran ve işletmeye danışmanlık vererek açılış faaliyetleri, menü planlama ve personel eğitimlerini vermiştir. Sağlıklı beslenmeye de ilgisi bulunan Şen, özel bir markanın danışman şefi olarak unsuz, şekersiz ve glütensiz ürünlerinin reçetelerinin oluşturulması, profesyonel mutfağının kurulması, sağlıklı beslenme mutfak eğitimlerinin verilmesi konularında yönetici olarak bulunmuştur.Sonrasında Eczacıbaşı Holding bünyesinde bulunan İntema Yaşam mağazasında Akademiler Şefi olarak iki buçuk yıl çalışmıştır. Mutfak eğitimleri dışında dijital projeler için yemek çekimleri, chef table etkinlikleri ve bir çok markanın lansman etkinliklerinde görev almıştır. Türkiye’ de ilk kez ‘Atölye Maçka’ ile birlikte sanat ve yemek buluşması etkinlikleri düzenleyen Şen, bu eğitimlerde geçmişteki bir çok yemeğin hazırlanmasını ve katılımcılara aktarılmasını sağlamıştır.2009 yılından bu yana eğitim sektöründe bulunan Şen, Kasım 2021 itibari ile Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’ne katılarak, Workshop, Kurumsal eğitim ve operasyonlarından sorumlu ‘WorkshopKoordinatör Şefi’ olarak görevini sürdürmektedir.

ÖMER TEZEL

Profesyonel Aşçılık Eğitmen Şefi

1977 yılında İstanbul’da doğan Ömer Tezel aşçılık kariyerine Culinary Institute of America’dan 2002 yılında mezun olduktan sonra başladı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok marka otel ve restoranda yönetici ve danışman olarak görev aldı. Türk mutfağını ve kültürünü tanıtmak amacıyla Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde konuşmacı olarak yer aldı. 2011 yılından beri gençlere aşçılık eğitimi veriyor ve dünya çapında şef adayları yetiştiriyor. Hedefi, mutfaklarda gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve gıda sektöründe sürdürebilirliği sağlamak için çalışmalar yürütmektir.

FIRAT CANİK

Profesyonel Aşçılık Eğitmen Şefi

İstanbul Erkek Lisesi ve Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümü mezunu Fırat Canik, iş hayatına farklı sektörlerde beş yıl boyunca adım atmıştı. Ancak, yemek yapma sevgisi ailesinden gelince, bu tutkuyu profesyonel bir seviyeye taşımak adına aşçılık eğitimi almaya karar verdi. İlk adımı Enstitü Restoran’da atan Fırat Canik, daha sonra Chef Ali Ronay’ın davetiyle Bodrum Kempinski’de, ardından Çeşme Nars Butik Hotel, Dean&Deluca, Raffles Hotel, CapricornRestaurant gibi farklı mutfaklarda ve şehirlerde çalıştı. GaeaRestaurant ve Büyükada SplendidPalaceHotel’in mutfağında şeflik yaptı. Pandemi sonrası, sektörde danışmanlık hizmeti vermeye başlayan Fırat Canik, Türk mutfağı kitabının tanıtım etkinlikleri dahil olmak üzere farklı alanlarda hizmet verdi. Evli, bir köpek babasıdır.

TUĞÇE MİNA SARAÇ

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitmen Şefi

Tuğçe Mina Saraç; 1993 senesinde İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Mezun olduktan hemen sonra Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde profesyonel pastacılık ve ekmekçilik eğitimi aldı. Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde stajını tamamladıktan sonra çeşitli restoranlarda çalıştı. Tuğçe Mina Saraç, 2019 Şubat ayında Usla’da Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde asistan şef olarak görevine başlamıştır. Bu görevi başarıyla devam ettiren Saraç, şu an da Usla Akademi bünyesinde Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitmen Şefi olarak görevine devam etmektedir.

BENSU AKBA

Workshop Eğitmen Şef

Bensu Akba; Haliç Üniversitesi’nde Aşçılık eğitimi görüp, Özel bir kurumda da Profesyonel Aşçılık programını eş zamanlı olarak bitirmiştir. Fransız Şef Alain Senderens ve Jerome Banctel’in Mama Shelter İstanbul da açtığı Restoranda stajını tamamladı. Sırasıyla Hub Food, Porter BBQ ve Belight Kitchen gibi markalarda sektörel deneyim kazandı. Ardından; Eczacıbaşı Holding’in bir girişimi olan İntema Yaşam Akademi’nin Workshop Asistan Şef’i olarak görev aldı. Şu an da profesyonel hayatına Usla Akademi bünyesinde Eğitmen Şef olarak devam ediyor.

 

 

HÜMEYRA DUYMAZ

Profesyonel Aşçılık Asistan Şefi

Hümeyra Duymaz, 1998 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde birincilikle mezun oldu. İlk stajını üniversite eğitimi sırasında D-ream’de tamamladı ve ardından Trattoria La Scarpetta’da staj yaparak profesyonel kariyerine ilk adımını attı. La Scarpetta’da 2 yıl çalıştıktan sonra SwissotelResort Bodrum Beach’te işe başladı ve ACCOR’da çalışmaya başladı. Kahvaltı departmanında şef olarak çalıştı ve çeşitli banket, a la carte ve workshop operasyonlarında görev aldı. Ayrıca mutfak hijyen koordinatörü olarak da çalıştı. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde tam burslu olarak Yüksek Lisans eğitimine devam eden Hümeyra, USLA’da Asistan Şef olarak profesyonel kariyerine devam etmektedir.

ALEYNA AKÇAY

Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Asistan Şefi

1998 doğumlu Aleyna Akçay, lise eğitimini Doğa Koleji’nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun olmuştur. Mutfağa olan sevgisi sayesinde Anadolu Üniversitesi Aşçılık bölümüne kaydolmuş, üniversite sürecinde birçok işletmede tatlı ve ekmek üretimi yaparak tecrübe kazanmıştır. Zeyta Emirgan’da 1 yıl boyunca şeflik yaparak, misafir karşılama, menü planlama ve organizasyon yönetimi konularında da uzmanlaşmıştır. Aleyna’nın tutkusu hep kahvaltı ve tatlı olmuştur ve bu alanda kendini geliştirmek için özel bir eğitim kurumunda Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik eğitimi almıştır. Stajını da yine aynı kurumda sınıf yönetimi ve şef asistanlığı yaparak tamamlamıştır. Kendisi pastacılık ve ekmekçilik alanında ilerlemek isteyen herkese yardım etmek ve eğitim alanında çalışmak isteyenler için Usla’da Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde Asistan Şef olarak kariyerine devam etmektedir

OKTAY GÖKSU

Workshop Asistan Şefi

Oktay Göksu Üniversite eğitimini aşçılık bölümünde tamamladıktan sonra astsubay olarak görev yaptı. Gerçekte icra etmek istediği meslek aşçılık olduğu için bu bölümü seçti ve iki alanda kendini geliştirdi Izgara ve Dünya Mutfakları. Kendini daha da geliştirmek ve eksikliklerini tamamlamak adına tekrar eğitim almaya karar verdi. USLA ile yolları bu arayışında kesişti. USLA eğitimini tamamladıktan sonra eğitim stajını USLA bünyesinde yapmaya karar verdi ve Workshop bölümünde stajını tamamladı. Staj sonrasında USLA ailesine katılarak, Workshop asistan şefi olarak çalışmaya başladı.

Oktay Göksu Üniversite eğitimini aşçılık bölümünde tamamladıktan sonra astsubay olarak görev yaptı. Gerçekte icra etmek istediği meslek aşçılık olduğu için bu bölümü seçti ve iki alanda kendini geliştirdi Izgara ve Dünya Mutfakları. Kendini daha da geliştirmek ve eksikliklerini tamamlamak adına tekrar eğitim almaya karar verdi. USLA ile yolları bu arayışında kesişti. USLA eğitimini tamamladıktan sonra eğitim stajını USLA bünyesinde yapmaya karar verdi ve Workshop bölümünde stajını tamamladı. Staj sonrasında USLA ailesine katılarak, Workshop asistan şefi olarak çalışmaya başladı.

ÖMER AYDIN

Barista Eğitmeni​

Ömer Aydın, 2000-2013 arasında IT sektöründe çeşitli projelerin yönetim ve denetimini yapmış bir beyaz yakalı iken, 2013’te kendi girişimi CoffeeNutz Coffee Roasters’ı kurmuştur. Türkiye’nin ilk SCA sertifikalı kahve kavurucusu olan Ömer Aydın, şu anda CoffeeNutz ile taze kavrulmuş kahve üretimine devam etmekte olup, 2014’te dünyadaki ilk ‘Yüksek Kapasitede Soğuk Damlatma Yöntemi’ne patent başvurusunu yapmış ve Cold Drip, Nitro Brew gibi markaların Türkiye’deki farkındalığı üzerine çalışmaktadır.​ SCA (Specialty Coffee Association) tarafından eğitmenlik ve sertifikalandırma yetkisi olan Ömer Aydın, Barista’lık mesleğinin Türkiye’de hak ettiği yeri bulması için yoğun olarak eğitim programlarına devam ederken, aynı zamanda kahve firmalarının kahve tarafında doğru konumlandırmayı yapabilmeleri için danışmanlık vermektedir. Ömer Aydın akademimizde SCA sertifikalı temel, uzmanlık ve profesyonel seviye barista eğitimlerinde eğitmen olarak görev almaktadır.​​​

TALAT ASLAN

Bar ve Miksoloji Eğitmeni

Talat Arslan; 1987 doğumlu olan Talat Arslan, eğitim hayatının ilk yıllarını Denizli’de tamamladı. Eğitimine devam etmek için İstanbul’a gelen Talat Arslan, hizmet sektörüne olan ilgisi ile çeşitli mekanlarda servis elemanı olarak çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde, servis şefliği, bar şefliği, işletmecilik ve koordinatörlük gibi pozisyonlarda kariyer basamaklarını tırmanan Arslan, miksolojiye olan merakı ve ilgisi ile Yemek – Kokteyl eşleştirmeleri üzerine çalışmalar gerçekleştirip, özel menüler oluşturdu. Sektördeki tecrübelerini, Kafe Pi, Finn Cocktail Bar, Zeplin Bar ve Twins Coctail Lab.’da taçlandırdıktan sonra, Alexandra Cocktail Bar’da işletmeci ve baş miksolojist olarak profesyonel kariyerine devam etti.​

SHUNICHI HORIKOSHI

Japon Mutfak Sanatları Program Eğitmeni

Tokyo doğumlu Şef Shunichi Horikoshi,Tokyo Tama Teknik Lise’den mezun olduktan sonra 18 yaşında Belçika, Brüksel’de aşçılık mesleğine başladı. 22 yaşında Japonya’ya dönen şef, Knagawa Hakone SEIKOUEN’de çalışmaya devam ederken Japon Aşçılık Lisans’ını aldı. Tokyo Odashima kappo restoranında Sous Chef olarak, Tokyo Asagao’da ve birçok restoranda Head Chef olarak çalışmaya devam etti. 1994 senesinde İstanbul’a gelen Şef, Swiss otel Miyako’da 6 yıl Head Chef olarak görev aldı.

2004 yılında ITSUMI’yi kuran Şef, 2006 senesinde ICHIBAN Japon Mini Marketi, 2023 senesinde Alkent’te Itsumi ailesinin en genç üyesi ITSUMI SO’yu açtı. 2023 senesinde Michelin Rehberine giren ITSUMI, sadece Istanbul değil, her yaz Bodrum, Cape Otel’de de misafirlerini ağarlamaya devam etmektedir.

30 senedir Türkiye’de Japon Mutfağı’nın gerçek örneklerini misafirleriyle buluşturan Şef, Uzakdoğu Mutfak Akademisi’nin kurucu ortağı olup, 2022 senesinde Japon Hükümeti tarafından Türkiye’nin ilk  Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi olarak atanmıştır.

DİDEM YALÇINKAYA

Japon Mutfak Sanatları Program Eğitmeni

1977 İstanbul doğumlu Didem Yalçınkaya; Marmara Üniversitesi Satış Yönetimi, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Bilgi Üniversitesi MBA eğitiminden sonra, uzun bir süre kurumsal birçok sektörde çalıştı. Eğitim süreci devam ederken ilk cafe denemesini 21 yaşında Zekeriyaköy’de bir sanat Galeri’sinin giriş katında yaptı.

2008 yılında özel bir aşçılık okuluna kayıt olarak bu alandaki kariyerine ilk adımı attı. Eğitim sonrası stajını Sunset ve Bice’de tamamladı. Bice’deki stajını takiben Les Ottoman’da kurulacak yeni ekip için iş teklifi alması ile ilk resmi aşçılık kariyerine başlamış oldu. Zarifi, White Mill, Çukur Keyif, gibi Beyoğlu- Cihangir mekanlarında hem aşçılık hem de işletmecilik yaptı.

2010 yılında Turkish Do&Co’da Flying Chef pozisyonunda Türk Hava Yolları ile uçuşlara başladı. Dünyanın birçok ülkesine VIP uçuşlar gerçekleştirdi, davet ve etkinliklerde görev aldı. 2012 yılından itibaren Turkish Do&Co’da Eğitmen Şef ve Flying Chef Control görevi ile yönetimde yer aldı. O dönem Avrupa hatları için olan projenin kuruluşu ve yönetiminde bulundu. 

2015 senesinde ilk restoranı Oishii Wok Sushi’yi Kavacık Beykoz’da açtı. Bu arada kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sertifikasyon sürecini Sushi ve Wok ustası olarak tamamladı. 2021 senesinde üstlendiği InterContinental Otel Taksim’in Uzakdoğu Mutfağı sorumluluğuna halen devam etmekte. Bu sayede Uzakdoğu Mutfağı’nda fine-dine tecrübesini arttırdı.

Japon Hükümeti tarafından açılan ‘’Japon Mutfağı ve Yemek Kültürü Programı’’nı başarıyla tamamlamış ve Bronze Sertifika almıştır. 2023 senesinde Usla bünyesine katılan Yalçınkaya; Usla Uzakdoğu Akademisi Projesinin başında görev almaktadır.

SİNAN DAMGACIOĞLU

Japon Mutfak Sanatları Program Eğitmeni

Sinan Damgacıoğlu 1976 yılında Karşıyaka İzmir’de doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinden mezun olduktan sonra İngiltere’de University College Northampton da işletme üzerine lisans üstü eğitimini tamamladı. Ingiltere’de yaşadığı dönemde çok sevdiği Japon arkadaşları sayesinde Japon kültürü ve mutfağı ile tanıştı. Japon mutfağına olan ilgisi ve tutkusu bu dönemde başladı.

Ege Üniversitesi yabancı diller fakültesinde İngilizce dersleri verdi. Daha sonra aşçılık tutkusunu gerçekleştirmek için özel bir mutfak okulunun aşçılık bölümünü tamamladı. Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu İstanbul’da üretim şefi olarak çalıştı. Türkiye’deki en büyük ithalat firmalarından birinde AR-Ge şefi olarak görev yaptı. Yurt dışından Horeca ve perakende için ürün seçimi ve bunların Türkiye’de tanıtılması konusunda çalıştı.

2016 yılında Japon mutfağının tüm dünyada doğru tanıtılması için oluşturulan ve başında tüm şeflerin saygı duyduğu Yoshihiro Murata’nın bulunduğu burs programını kazanarak Tokyo’ya gitti. Tüm dünyadan 11 kişinin mezun olabildiği ilk grupta yer aldı. 

Le Cordon Bleu Tokyo’da Japon mutfağı eğitimini tamamladı ve Tokyo’da kaiseki mutfağı servis eden Sanpi Ryoron restaurantında ünlü şef Masahiro Kasahara ile çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra ilk restaurantını açtı. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde Japon mutfağı, Nişantaşı Üniversitesi’nde karşılaştırmalı Asya mutfağı dersleri verdi. Muhtelif restaurantların sushi menülerini ve danışmanlığını yaptı. 2022 yılından beri Bodrum Gümüşlükte bulunan, Mediterrasian konsepti ile Japon – Akdeniz füzyon mutfağı sunan Ginger’ın kurucu şefi olarak görev yapmaktadır.