Eğitimler

Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi

Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi

Eğitim boyunca mutfak sanatlarına giriş, maliyet hesaplama, gıda hijyeni ve güvenliği, satın alma, menü planlama, profesyonel yemek pişirme ve kesim teknikleri, yurt içi sektör stajı, yiyecek ve içecek yönetimi, iş geliştirme, servis, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal media, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konularda yoğun eğitimler verilmektedir.

Eğitim Dönemi

03 Haziran 2024 Hafta içi

08 Haziran 2024 Hafta sonu

 

veya

05 Ağustos 2024 Hafta içi

Eğitim Saati

Hafta içi 09:00-16:00

Hafta sonu 09:00-16:00

 

 

Hafta içi 09:00-16:00

Eğitim Süresi

4,5 ay Stajsız / 8,5 ay Stajlı

6,5 ay Stajsız / 10,5 ay Stajlı

 

 

4,5 ay Stajsız / 8,5 ay Stajlı

Eğitim Ücreti

Stajsız 230.000 TL 

Stajlı 230.000 TL + AHA Sertifika bedeli 


Stajsız 230.000 TL 

Stajlı 230.000 TL + AHA Sertifika bedeli 

Eğitim Programı
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
  • Mutfak Tarihi
  • Satın Alma
  • Maliyet Hesaplama
  • Menü Planlama
  • Beslenme
  • Ekipman Bilgisi
  • Gıda Hijyeni ve Güvenliği
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Bıçak Kesim Teknikleri
  • Stocklar
  • Temel & Türev Soslar ve Bağlayıcılar
  • Garde Manger
  • Kürlenmiş Etler
  • Peynirler
  • Pate & Terrine'ler
  • Yumurtalar
  • Fermantasyon
  • Hors d'oeuvre
  • Mezeler
  • Salatalar
  • Emülsiyon Soslar
  • Sandviçler
  • Çorbalar
  • Pişirme Teknikleri
  • Sebzeler
  • Bakliyatlar & Tahıllar
  • Hamurlar
  • Kümes Hayvanları
  • Tavuk
  • Ördek
  • Bıldırcın
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Dana
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Kuzu
  • Balık ve Deniz Ürünleri
  • Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi
  • YİYECEK VE İÇECEK YÖNETİMİ
    • Gastronomiye Giriş
    • Yiyecek ve İçecek Endüstrisine Genel Bakış
    • Dünyada Yiyecek ve İçecek Sektörü
    • Ağırlama ve Hizmet Sektörü Temel Gelişimi
    • Gastronomi Trendleri
    • Yiyecek İçecek Kültürü ve Toplum İlişkisi
    • Sektör Gezisi, Vaka Çalışmaları
  • İŞ GELİŞTİRME
    • Konsept Geliştirme
    • Menü Geliştirme - Menü Mühendisliği
    • Ekipman ve Mutfak Altyapı Planlama
    • İşletme Açarken Mimarlık Süreçleri ve Projelendirme
    • Konum ve Lokasyon Seçimi
    • İş Yeri Açarken Alınması Gereken Belgeler ve İzinler
  • SERVİS
    • Ağırlama Trendlerinin Servis Türlerine Etkisi
    • Servis Çeşitleri
    • Servis Becerileri, Farklı Servis Türleri
    • Hizmet Geliştirme, Serviste Markalaşma
    • Gizli Müşteri
  • GELİR VE MENÜ YÖNETİMİ
    • Beslenme Bilgisi ve Menü Tanımı
    • Menü Planlama ve Tasarlama
    • Menü Fiyatlandırması
    • İçki Menüsü Hazırlama
    • Finansal Analiz
    • Satış Karması Analizi
    • Satış Performans Analizi
    • Menü Uygulama
    • Sektör Gezisi
  • İŞLETME YÖNETİMİ
    • İşletme, Yönetim ve Yönetici Kavramları
    • Girişimcilik
    • İşletme Sahiplik Türleri
    • İş Planı ve Swot Analizi
    • Forecast
    • Sektör Gezisi
  • SATIŞ VE PAZARLAMA
    • Stratejik Planlama ve Pazarlama İlişkisi
    • Ürün Tasarlama ve Yönetme
    • Ürün Fiyatlandırma ve Satış Geliştirme
    • Profesyonel Satış ve Pazar Araştırmaları
    • Sektör Gezisi
  • CRM VE SOSYAL MEDYA
    • CRM Nedir ve Nasıl Yönetilmelidir ?
    • Pazarlama Marka Yaratma
    • Sosyal Medya
    • Sektör Gezisi
  • İNSAN KAYNAKLARI
    • İnsan Kaynakları ve İK Planlaması
    • İş Gören Bulma ve Seçme Süresi - Ücretlendirme
    • İş Hukuku ve Personel Özlük İşleri
    • Eğitim ve Performans Yönetimi
    • Sektör Gezisi
  • PROJE
    • Genel Değerlendirme ve Proje Sunumları

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • American Hospitality Academy “Certificate in Professional Culinary Arts” sertifikası (Sadece sektör stajı yapan öğrencilerimiz için)
  • USLA “Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi Programı” sertifikası
  • Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aşçılık Kurs Bitirme Belgesi
  • Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi
  • Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi
  • "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi
  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
  • Fermente İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası
  • American Hospitality Academy (AHA) Sertifikasyon Ücreti: 250 $

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • - USLA Aşçı Ceketi (2 adet)
  • - USLA Aşçı Pantalonu (1 adet)
  • - USLA Aşçı Kepi (1 adet)
  • - USLA Aşçı Önlüğü (2 adet)
  • - Profesyonel Mutfak Terliği (1 adet)
  • - Bıçak Seti
  • - USLA Öğrenci Çantası
  • - “Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Yolunda” Ders Kitabı
  • - “Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Yolunda” Ders Kitabı
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.