Eğitimler

Profesyonel Aşçılık

Profesyonel Aşçılık

Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi

03 Haziran 2024 Hafta içi

08 Haziran 2024 Hafta sonu

 veya

05 Ağustos 2024 Hafta içi

Eğitim Saati

Hafta içi 09:00-16:00

Hafta sonu 09:00-16:00

  

Hafta içi 09:00-16:00

Eğitim Süresi

2 ay Stajsız / 6 ay Stajlı

4 ay Stajsız / 8 ay Stajlı

  

2 ay Stajsız / 6 ay Stajlı

Eğitim Ücreti

Stajsız 195.000 TL

Stajlı 195.000 TL + AHA Sertifika bedeli

Stajsız 195.000 TL 

Stajlı 195.000 TL + AHA Sertifika bedeli

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
  • Mutfak Tarihi

  • Satın Alma

  • Maliyet Hesaplama

  • Menü Planlama

  • Beslenme

  • Ekipman Bilgisi

  • Gıda Hijyeni ve Güvenliği

  • İş Sağlığı ve Güvenliği

  • Bıçak Kesim Teknikleri

  • Stocklar

  • Temel & Türev Soslar ve Bağlayıcılar

  • Garde Manger - Kürlenmiş Etler

  • Peynirler

  • Pate & Terrine'ler

  • Yumurtalar

  • Fermantasyon

  • Hors d'oeuvre

  • Mezeler

  • Salatalar

  • Emülsiyon Soslar

  • Sandviçler

  • Çorbalar

  • Pişirme Teknikleri - Sauteing & Stir Frying

  • Grilling

  • Broiling & Plancha
  • Deep & Shallow Frying
  • Boiling
  • Steaming & Poaching
  • Braising
  • Stewing
  • Baking & Roasting
  • Confit &Sous Vide
  • Sebzeler
  • Bakliyatlar & Tahıllar
  • Hamurlar - Makarnalar
  • Börekler
  • Pizza
  • Pide
  • Lahmacun
  • Kümes Hayvanları - Tavuk
  • Ördek
  • Bıldırcın
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Dana
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Kuzu
  • Balık ve Deniz Ürünleri
  • Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi
  • Yurt içi Sektör Stajı

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • American Hospitality Academy “Certificate in Professional Culinary Arts” sertifikası (stajlı program için geçerlidir.)

    USLA "Profesyonel Aşçılık Programı" Sertifikası

  • Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Aşçılık Kurs Bitirme Belgesi

  • Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi

  • "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi

  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

  • Fermente İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası

  • American Hospitality Academy (AHA) Sertifikasyon Ücreti: 250 $

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • - USLA Aşçı Ceketi (2 adet)
  • - USLA Aşçı Pantalonu (1 adet)
  • - USLA Aşçı Kepi (1 adet)
  • - USLA Aşçı Önlüğü (2 adet)
  • - Profesyonel Mutfak Terliği (1 adet)
  • - Bıçak Seti
  • - USLA Öğrenci Çantası
  • - “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.