Eğitimler

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

USLA “Yiyecek İçecek İşletmeciliği” sertifika programı, yiyecek ve içecek sektöründe işletmeci veya yönetici olarak çalışanlara gerekli olan tüm yetkinlikleri kazandırmak için hazırlanmıştır. Kendi işletmesini açmak isteyen tüm girişimcilerin sektör ve iş yönetimi hakkında bilmesi gereken önemli detayları içeren program, riski en aza indirip en düşük maliyetle en doğru yatırımı yapmanızı sağlayacak pratik bilgiler içermektedir.

Sektörün önde gelen danışmanları ve uzmanları tarafından verilen bu programda, teorik bilgiler gerçek hayata dair uygulamalar ile aktarılmaktadır.

9 hafta süren programda, bir işletme için büyük önem taşıyan yiyecek ve içecek yönetimi, iş geliştirme, servis, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal medya, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konular üzerinde durulmaktadır.

Eğitim Dönemi

29 Haziran 2024

Cumartesi - Pazar

Eğitim Süresi

9 Hafta

Eğitim Saati

10:00 - 15:30

Eğitim Ücreti

44.000 TL
Eğitim Programı
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
  • Yiyecek ve İçecek Yönetimi
    • Gastronomiye Giriş
    • Yiyecek ve İçecek Endüstrisine Genel Bakış
    • Dünyada Yiyecek ve İçecek Sektörü
    • Ağırlama ve Hizmet Sektörü Temel Gelişimi
    • Gastronomi Trendleri
    • Yiyecek İçecek Kültürü ve Toplum İlişkisi
    • Sektör Gezisi, Vaka Çalışmaları
  • İş Geliştirme
    • Konsept Geliştirme
    • Menü Geliştirme - Menü Mühendisliği
    • Ekipman ve Mutfak Altyapı Planlama
    • İşletme Açarken Mimarlık Süreçleri ve Projelendirme
    • Konum ve Lokasyon Seçimi
    • İş Yeri Açarken Alınması Gereken Belgeler ve İzinler
  • Servis
    • Ağırlama Trendlerinin Servis Türlerine Etkisi
    • Servis Çeşitleri
    • Servis Becerileri, Farklı Servis Türleri
    • Hizmet Geliştirme, Serviste Markalaşma
    • Gizli Müşteri
  • Gelir ve Menü Yönetimi
    • Beslenme Bilgisi ve Menü Tanımı
    • Menü Planlama ve Tasarlama
    • Menü Fiyatlandırması
    • İçki Menüsü Hazırlama
    • Finansal Analiz
    • Satış Karması Analizi
    • Satış Performans Analizi
    • Menü Uygulama
    • Sektör Gezisi
  • İşletme Yönetimi
    • İşletme, Yönetim ve Yönetici Kavramları
    • Girişimcilik
    • İşletme Sahiplik Türleri
    • İş Planı ve Swot Analizi
    • Forecast
    • Sektör Gezisi
  • Satış ve Pazarlama
    • Stratejik Planlama ve Pazarlama İlişkisi
    • Ürün Tasarlama ve Yönetme
    • Ürün Fiyatlandırma ve Satış Geliştirme
    • Profesyonel Satış ve Pazar Araştırmaları
    • Sektör Gezisi
  • Crm ve Sosyal Medya
    • CRM Nedir ve Nasıl Yönetilmelidir ?
    • Pazarlama Marka Yaratma
    • Sosyal Medya
    • Sektör Gezisi
  • İnsan Kaynakları
    • İnsan Kaynakları ve İK Planlaması
    • İş Gören Bulma ve Seçme Süresi - Ücretlendirme
    • İş Hukuku ve Personel Özlük İşleri
    • Eğitim ve Performans Yönetimi
    • Sektör Gezisi
  • Proje
    • Genel Değerlendirme ve Proje Sunumları

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • Milli Eğitim Bakanlığı “Yiyecek İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Kurs Bitirme Belgesi
  • USLA “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Katılımcı Belgesi
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.