Eğitmenlerimiz

Cemre Siyahi Temim

Saint Michel Lisesi’nden mezun olan Cemre Siyahi Temim, eğitimini İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladıktan sonra moleküler biyoloji ve genetik masterını yarıda bırakarak gerçek tutkusu olan mutfakta çalışmak adına bir adım attı ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik ve Yiyecek İçecek işletmeciliği eğitimlerinden mezun oldu. Staj dönemi sırasında Tefal TV çekimlerinde acting chef olarak görev aldı. Stajı sonrasında Baylan Pastanesi’nde ünlü şef Alain Ducasse’ın ekibinden Tim Briggs ile demi chef olarak çalıstı. Doors Akademi’nin kuruluş aşamasındaki çekirdek ekibinde yer alan Cemre pasta-ekmekçilik eğitim programlarının hazırlanmasından ve uygulamasından sorumlu olarak görev aldı. Ekim 2012’de, 3 Michelin yıldızlı ünlü Fransız şef Alain Senderens ve 2 Michelin yıldızlı Jerome Banctel’in Fransa dışında açtığı ilk restoranı olan Mama Shelter Istanbul ekibine transfer oldu. Pastaneye ek olarak soğuk ve sıcak mutfak reçetelerinin çıkartılmasında ve bütün ekibe aktarılmasında rol aldı. 2013 yılında özel bir mutfak akademisinde profesyonel pasta-ekmekçilik eğitmen şefi olarak çalışmaya basladı. Bu dönemlerde ALMA Scuola Internazionale Di Cucina Italiana’da konuk eğitmen olarak bulundu. Profesyonel mutfağa çok yönlü bir ilgisi bulunan Temim, yemek stilistliği eğitimi, Food Styling, Makaron, Çikolata ve Artizan Ekmek gibi programlarda da workshop eğitmeni olarak görev aldı. 2015 yılında ortağı ile birlikte Imalathane 34’ü açtı. Burada çeşitli otel, cafe ve restoranlara pastane ürün üretimi ve tedariği yapmasının yanı sıra çeşitli markalara sektörel danışmanlık hizmeti sağladı. Metro Market ve Türk Hava Yolları gibi uluslararası firmalar ile marka kampanyalarında işbirliğinde bulundu. Eşzamanlı olarak 2016 – 2020 yılları arasında Haliç Üniversitesi ve Nişantaşı Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev aldı. 2020 yılında ortakları ile birlikte İmalathane 34’ün bünyesinde Papas Sandwich&More ve Tante Bakery adında iki marka daha yaratarak imalathanesinin içine ghost kitchen modelini kurdu. 2021 yılından sonra Entremet ve makaron gibi ileri pastacılık konularında Acunmedya da masterclasslar verdi. Özel ilgi alanlarında fermentasyon ve sürdürülebilir mutfak ve tarım bulunduğu için HarvardX’ten fermentasyon ve Ankara Bilişim Üniversitesinden Doğal Yaşam ve Sürdürülebilir Tarım Eğitimi aldı. Şu anda USLA’da Akademi Şefi olarak görev alıyor.

Hakan Şen

İstanbul doğumlu Hakan Şen, Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği Yiyecek ve İçecek bölümünden mezun oldu. Lise ve üniversite stajlarını uluslararası zincir otellerde yaptı Staj dönemlerinde mutfaktaki tüm bölümlerde çalışarak ilk sektör deneyimini kazandı.Sonrasında profesyonel meslek hayatına Crowne Plaza, Hilton ParkSA, Radisson Sas gibi otellerde çalışarak başladı. Avrupa’nın en iyi butik oteli seçilen Les Ottomans’nın açılış ekibinde yer aldı. Katılmış olduğu uluslararası yemek yarışmalarında elde ettiği başarılar neticesinde Türkiye Aşçılar Milli Takımına seçilen Şen, birçok kategoride altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanarak Türkiye’yi temsil etti. Kariyerine, sektördeki profesyonel deneyimlerine ek olarak, eğitmen olarak devam etmek isteyen Şen, özel bir mutfak akademisinde dokuz yıl boyunca eğitmen şef olarak çalıştı. Ankastre mutfak ekipmanları ve elektrikli mutfak aletleri için çeşitli markalarla ar-ge çalışmaları yaparak ürün geliştirme süreçlerinde yer aldı. Bu çalışmalarda ürün deneyimi, geliştirilmesi ve bu ürünlere yeni reçeteler, videolu tarifler oluşturması ve ürüne özel kitap hazırlanması gibi bir çok alanda görev aldı ve projeleri yönetti. İçecek ve yemek eşleşmesi konseptinde eğitim içerikleri oluşturup, eğitimlerini verdi. Birçok restoran ve işletmeye danışmanlık yaparak açılış faaliyetleri, menü planlama ve personel eğitimleri verdi. Sağlıklı beslenmeye de ilgisi bulunan Şen, özel bir markanın danışman şefi olarak unsuz, şekersiz ve glutensiz ürünlerin reçetelerinin oluşturulması, profesyonel mutfağının kurulması, sağlıklı beslenme ve mutfak eğitimlerinin verilmesi konularında yönetici olarak çalıştı. Sonrasında Eczacıbaşı Holding bünyesinde bulunan İntema Yaşam mağazasında Akademiler Şefi olarak iki buçuk yıl çalıştı. Mutfak eğitimleri dışında dijital projeler için yemek çekimleri, chef table etkinlikleri ve birçok markanın lansman etkinliklerinde görev aldı. Türkiye’de “Atölye Maçka” ile birlikte ilk defa sanat ve yemek buluşması etkinlikleri düzenleyen Şen, bu eğitimlerde birçok geleneksel yemeğin hazırlanmasını sağladı. 2009 yılından bu yana eğitim sektöründe bulunan şef, Kasım 2021 itibari ile Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’ne katılarak, Kurumsal eğitim ve operasyonlarından sorumlu ‘Workshop Koordinatör Şefi’ olarak görevini sürdürmektedir.

Ömer Tezel

1977 yılında İstanbul’da doğan Ömer Tezel, aşçılık kariyerine Culinary Institute of America’dan 2002 yılında mezun olduktan sonra başladı. Yurt içinde ve yurt dışında birçok otel ve restoran markasında yönetici ve danışman olarak görev aldı. Türk mutfağını ve kültürünü tanıtmak amacıyla Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde konuşmacı olarak yer aldı. 2011 yılından beri farklı mutfak akademilerinde aşçılık eğitimi veriyor ve dünya çapında şef adayları yetiştiriyor. 2023 yılından itibaren Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde “Aşçılık Eğitmen Şefi” olarak eğitimler veriyor. Hedefi, mutfaklarda gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve gıda sektöründe sürdürebilirliği sağlamak için çalışmalar yürütmektir.

Ümit Yeşil

1989 yılında İskenderun’da doğan Ümit Yeşil, iş hayatında farklı sektörlerde çalışarak 9 sene geçirdi. Profesyonel Aşçılık Kariyerine 2014 yılında Uluslarası Servis ve Lezzet Akademisi’nde aldığı eğitim ile başladı. Eğitim devam ederken bir yandan okulun 8752 Gastro Lezzetler restoranında staj yaptı. Usla’daki eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Akaretler’de bulunan Gile restoranda sektör stajını tamamladı. Daha sonra sektörel deneyim kazanmak adına farklı mutfak operasyonlarında iki yıl çalıştı. 2016 yılında Bomonti’de açılan Cross Fingers Street Food Company bünyesinde 8 yıl çalıştı. Burada geçirdiği süre boyunca şirketin bünyesinde bulunan Cross Fingers Catering de dahil olmak üzere firmanın bütün mutfak operasyonlarını koordine etti. Yemek yapmaya olan sevgisini ailesinin kadınlarından alan Ümit Yeşil, kariyerine USLA’da eğitmen şef olarak devam etmektedir.

Elif Edes

İstanbullu şef, yazar, eğitmen, danışman Elif Edes, Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nden sonra; Washington D.C. ve Floransa’da güzel sanatlar/Fotoğrafçılık, Paris Cordon Bleu’de gastronomi eğitimi aldı. 1993’te “Elif Gourmet” ile başlayıp, “Crema” ile devam ettiği “Gourmet Shop” ve “Catering” ile İstanbul’un öncü isimlerinden oldu. Washington D.C.’de “Design Cuisine” çalıştı, 2002’de İstanbul’a dönerek kişiye özel parti mekanı “Masa”yı kurdu. 2009’da, yemek kitaplarını “Mutlu Mutfak” markası altında topladı. “Yeni Evliler için Misafir Sofraları”, “Afrodizyak Yemekler: 44 Tabak Aşk”, “Tüy Siklet” kitapları yayınlandı. “44 Tabak Aşk”, “Olsa da Yesek”, “Elif ile lezzet yolculuğu”, “Mutlu Mutfak” tv programlarını hazırladı ve sundu.
1992’den bu yana pek çok dergi ve gazeteye menü oluşturma, sofra düzeni, yemek stilistliği, davet organizasyon önerileri, tarifler içeren gurme sayfalar ve seyahat yazıları hazırlıyor. Milli Saraylar, Beltur A.Ş. gibi İstanbul’un tarihi mekanlarını bünyelerinde bulunduran kurumlara, ayrıca otel, kafe, restoran türü işletmelere, özel sektörde yiyecek-içecek temalı firmalara özel ürün geliştirme, menü tasarımı, mutfak koordinatörlüğü, proje danışmanlığına devam ediyor. USLA Akademi’de proje ve içerik geliştirme, yabancı gastronomi okulları ile bağlantılar ve Profesyonel eğitimler de ve workshop’larda eğitmen şef olarak devam etmektedir. Eş zamanlı olarak Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi bölümünde eğitmenlik görevini sürdürmektedir.

Doğu Akya Açıkalın

Doğu Akya Açıkalın, 1994 yılında Ankara’da doğdu. Lise eğitimine Fransız Elçiliği’ne bağlı olan Charles de Gaulle Fransız Lisesi’nde başladı. Eğitimini tamamladıktan sonra, Product Design alanında üniversite eğitimi almak üzere İtalya’ya gitti, Nuova Accademia di Belle Arte, Naba’dan mezun oldu. Kısa bir süre aydınlatma tasarımı alanında çalıştıktan sonra, aşçılık tutkusuna odaklandı ve özel etkinliklerde Private şeflik yaparak deneyim kazandı. Pandeminin başlamasıyla birlikte, bu dönemi bir avantaja çeviren gören Akya, Türkiye’ye dönüş yapıp, kendi markası Akyafethetti’yi kurdu ve özellikle biscotti gibi lezzetli ürünler üreterek satışa sundu. Gastronomiye olan tutku sebebiyle kendini geliştirmek için özel bir aşçılık okulunda Profesyonel Aşçılık eğitimi aldı. Stajını şef Maksut Aşkar’ın yanında Neolokal’de tamamladıktan sonra, sektörde tanınmış ve ödül almış restoranlarda kariyerine devam etti. Özellikle soğuk mutfakta uzmanlaşıp, pastane deneyimiyle birlikte geniş bir yelpazede beceri kazandı. Şubat 2024 itibariyle, Usla Akademi’nin Profesyonel Aşçılık bölümünde Asistan Şef olarak kariyerine devam etmektedir. Akya, yaratıcılığını, tutkusunu ve profesyonelliğini her adımda göstererek gastronomi dünyasında kendine sağlam bir yer edinmeyi hedefliyor.

Bensu Akba

Bensu Akba; Haliç Üniversitesi’nde Aşçılık eğitimi görüp, özel bir mutfak akademisinde Profesyonel Aşçılık programını eş zamanlı olarak bitirdi. Fransız Şef Alain Senderens ve Jerome Banctel’in Mama Shelter İstanbul da açtığı restoranda stajını tamamladı. Sırasıyla Hub Food, Porter BBQ ve Belight Kitchen gibi markalarda sektörel deneyim kazandı. Ardından; Eczacıbaşı Holding’in bir girişimi olan İntema Yaşam Akademi’nin Workshop Asistan Şefi olarak görev aldı. Şu an da profesyonel hayatına Usla Akademi bünyesinde Eğitmen Şef olarak devam ediyor.

Merve Aydın

1993 yılında İstanbul’da doğan Merve Aydın, lise mezuniyeti sonrası kariyerine Gastronomi alanında devam etmek istediğine karar verip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı bilimler Fakültesi’nin Gastronomi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Üniversite öğrenimi sırasında Slow Food ile ilgili projelerde yer aldı, Rum ve ada mutfağı alanlarında kendini geliştirdi. Mezuniyeti sonrası Fransız pastacılığını öğrenmek için Pim Patisserie’de çalışıp çikolataya yönelme kararı aldıktan sonra Italian Culinary Institute for Foreigners okulunda Master of Chocolatier eğitimi aldı ve stajını Antica Dolceria Bonajuto’da tamamladı. Bu staj, onun Sicilya mutfağına ve tatlılarına olan ilgisini arttırmasının yanı sıra, bean to bar üretimini de pekiştirmesini sağladı. İkinci stajını ise İtalya’nın en iyi çikolatacılarından olan Giraudi’de tamamladı. Eğitim sonrası döndüğü İstanbul’da İtalyan Mutfağı tecrübesini devam ettirmek adına Eataly İstanbul’da pastacı olarak çalışmaya başladı. Buradan, çikolataya duyduğu özlem nedeniyle Asuman’da çikolatacı olarak göreve başladı. Kendini geliştirmeye ve öğrenmeye duyduğu tutku daha sonra onu akademi bünyesinde çalışmaya itti. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde “Pasta ve Tatlı Tekniklerine Giriş” ve “Dünyadan Lokal Tatlılar” gibi derslerde eğitmen şef olarak görev aldı. Pandemi döneminde Vakko L’Aterlier ana üretim merkezinde çalıştı ve eş zamanlı olarak kendi internet sitesinde tarifler paylaşmaya başladı. Restoran pastacılığını, Michelin Guide’da yer alan Amavi Restoran’da pasta şefi olarak çalıştığı pozisyonda geliştirdi, menü tatlılarının ar-ge ve üretiminden sorumlu oldu. Halef markası adına baklava yufkası ve kadayıf hamurlarıyla deneysel tatlılar oluşturma projelerinde yer aldı ve markanın açılan yeni restoranında mutfak şefi oldu. Şu an Usla’da Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümünde Eğitmen Şef, Pastane bölümünde üretim şefi olarak görev almaktadır.

Hümeyra Duymaz

Hümeyra Duymaz, 1998 yılında İstanbul’da doğdu. Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden birincilikle mezun oldu. İlk stajını üniversite eğitimi sırasında D-ream’de tamamladı ve ardından Trattoria La Scarpetta’da staj yaparak profesyonel kariyerine ilk adımını attı. La Scarpetta’da 2 yıl çalıştıktan sonra ACCOR group bünyesindeki Swissotel Resort Bodrum Beach’te çalışmaya başladı. Burada çalıştığı süre boyunca kahvaltı departmanında, çeşitli banket, a la carte ve workshop operasyonlarında görev alan Duymaz eş zamanlı olarak mutfak hijyen koordinatörü olarak da çalıştı. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde tam burslu olarak Yüksek Lisans eğitimine devam eden Hümeyra, USLA’da Asistan Şef olarak profesyonel kariyerine devam etmektedir.

Aleyna Akçay

1998 doğumlu Aleyna Akçay, lise eğitimini Doğa Koleji’nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Mutfağa olan sevgisi ve ilgisi sayesinde Anadolu Üniversitesi Aşçılık bölümüne kaydoldu, üniversite eğitimi sürecinde bir çok işletmede tatlı ve ekmek üretimi yaparak tecrübe kazandı. Zeyta Emirgan’da bir yıl boyunca şeflik yaparak; misafir karşılama, menü planlama ve organizasyon yönetimi konularında da uzmanlaştı. Aleyna’nın tutkusu hep kahvaltı ve tatlı olduğu ve bu alanda kendini geliştirmek istediği için özel bir mutfak akademisinde Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik eğitimi aldı. Eğitime olan ilgisi sebebi ile stajını sınıf yönetimi ve şef asistanlığını öğrenmek için bu akademide tamamladı. Kendisi pastacılık ve ekmekçilik alanında ilerlemek isteyen mutfak meraklıları ve öğrencilere yardım edebilmek ve yol gösterbilmek için Usla’da Pastacılık ve Ekmekçilik bölümünde Eğitmen Şef olarak kariyerine devam etmektedir.

Oktay Göksu

Oktay Göksu, üniversite eğitimini aşçılık bölümünde tamamladıktan sonra astsubay olarak görev yaptı. İcra etmek istediği meslek aşçılık olduğu için, kendisini özellikle iki alanda geliştirdi; Izgara ve Dünya Mutfakları. Öğrendiklerinin üzerine eklemek ve eksikliklerini tamamlamak adına tekrar eğitim almaya karar verdi. USLA ile yolları bu arayışında kesişti. USLA eğitimini tamamladıktan sonra eğitim stajını USLA bünyesinde yapmaya karar verdi ve Workshop bölümünde stajını tamamladı. Staj sonrasında USLA ailesine katılarak, Workshop asistan şefi olarak çalışmaya başladı.

Ömer Aydın

Ömer Aydın, 2000-2013 arasında IT sektöründe çeşitli projelerin yönetim ve denetimini yapmış bir beyaz yakalı iken, 2013’te kendi girişimi CoffeeNutz Coffee Roasters’ı kurdu. Türkiye’nin ilk SCA sertifikalı kahve kavurucusu olan Ömer Aydın, şu anda CoffeeNutz ile taze kavrulmuş kahve üretimine devam etmekte olup, 2014’te dünyadaki ilk ‘Yüksek Kapasitede Soğuk Damlatma Yöntemi’ne patent başvurusunu yapmış ve Cold Drip, Nitro Brew gibi markaların Türkiye’deki farkındalığı üzerine çalışmaktadır. SCA (Specialty Coffee Association) tarafından eğitmenlik ve sertifikalandırma yetkisi olan Ömer Aydın, Barista’lık mesleğinin Türkiye’de hak ettiği yeri bulması için yoğun olarak eğitim programlarına devam ederken, aynı zamanda kahve firmalarının kahve tarafında doğru konumlandırmayı yapabilmeleri için danışmanlık vermektedir. Ömer Aydın akademimizde SCA sertifikalı temel, uzmanlık ve profesyonel seviye barista eğitimlerinde eğitmen olarak görev almaktadır.

Talat Aslan

1987 doğumlu olan Talat Arslan, eğitim hayatının ilk yıllarını Denizli’de tamamladı. Eğitimine devam etmek için İstanbul’a geldi ve hizmet sektörüne olan ilgisi nedeniyle çeşitli mekanlarda servis elemanı olarak çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde, servis şefliği, bar şefliği, işletmecilik ve koordinatörlük gibi pozisyonlarda kariyer basamaklarını tırmanan Arslan, miksolojiye olan merakı ve ilgisi ile Yemek – Kokteyl eşleştirmeleri üzerine çalışmalar gerçekleştirip, özel menüler oluşturdu. Sektördeki tecrübelerini, Kafe Pi, Finn Cocktail Bar, Zeplin Bar ve Twins Coctail Lab.’da taçlandırdıktan sonra, Alexandra Cocktail Bar’da işletmeci ve baş miksolojist olarak profesyonel kariyerine devam etti. Şu an USLA’da Bar ve Miksoloji Eğitmeni olarak görev alıyor.

Talat Aydın

1982 yılında doğan Talat Aydın, lise eğitimini tamamladıktan sonra, dönemin kült barlarından biri olan TOUCHDOWN’da yiyecek içecek hizmeti sektöründe, profesyonel iş hayatına başladı. Eş zamanlı olarak, iletişim akademisinde ‘DATA BASE YAZILIM’ eğitimi de aldı. İktisat fakültesinde üniversite eğitim hayatına devam etti. Üniversite eğitimi boyunca, hizmet sektöründeki çalışmalarına ara vermeyen Talat Aydın, bu dönemde profesyonel barmenlik yaptı. 2004 – 2014 yılları arasında zincir bir bar – restoran grubunda bar şefi ve barlar eğitim koordinatörü olarak görev aldı. 2014 yılından beri ANY’de Bar şefi olarak görev alıyor ve 2022 yılından beri USLA’da Bar ve Miksoloji Eğitmeni olarak çalışmaktadır.

Shunichi Horikoshi

Tokyo doğumlu Şef Shunichi Horikoshi, Tokyo Tama Teknik Lise’den mezun olduktan sonra 18 yaşında Belçika, Brüksel’de aşçılık mesleğine başladı. 22 yaşında Japonya’ya dönen şef, Knagawa Hakone SEIKOUEN’de çalışmaya devam ederken Japon Aşçılık Lisans’ını aldı. Tokyo Odashima kappo restoranında Sous Chef olarak, Tokyo Asagao’da ve birçok restoranda Head Chef olarak çalışmaya devam etti. 1994 senesinde İstanbul’a gelen Şef, Swiss otel Miyako’da 6 yıl Head Chef olarak görev aldı. 2004 yılında ITSUMI’yi kuran Şef, 2006 senesinde ICHIBAN Japon Mini Marketi, 2023 senesinde Alkent’te Itsumi ailesinin en genç üyesi ITSUMI SO’yu açtı. 2023 senesinde Michelin Rehberine giren ITSUMI, sadece Istanbul değil, her yaz Bodrum, Cape Otel’de de misafirlerini ağarlamaya devam etmektedir. 30 senedir Türkiye’de Japon Mutfağı’nın gerçek örneklerini misafirleriyle buluşturan Şef, Uzakdoğu Mutfak Akademisi’nin kurucu ortağı olup, 2022 senesinde Japon Hükümeti tarafından Türkiye’nin ilk Japon Mutfağı İyi Niyet Elçisi olarak atanmıştır. 2023 senesinden beri, Usla Uzakdoğu Akademisi Projesinin Master Şefi olarak görev almaktadır.

Didem Yalçınkaya

1977 İstanbul doğumlu Didem Yalçınkaya; Marmara Üniversitesi Satış Yönetimi, Anadolu Üniversitesi İşletme ve Bilgi Üniversitesi MBA eğitiminden sonra, uzun bir süre kurumsal birçok sektörde çalıştı. Eğitim süreci devam ederken ilk cafe denemesini 21 yaşında Zekeriyaköy’de bir sanat Galeri’sinin giriş katında yaptı. 2008 yılında özel bir aşçılık okuluna kayıt olarak bu alandaki kariyerine ilk adımı attı. Eğitim sonrası stajını Sunset ve Bice’de tamamladı. Bice’deki stajını takiben Les Ottoman’da kurulacak yeni ekip için iş teklifi alması ile ilk resmi aşçılık kariyerine başlamış oldu. Zarifi, White Mill, Çukur Keyif, gibi Beyoğlu- Cihangir mekanlarında hem aşçılık hem de işletmecilik yaptı. 2010 yılında Turkish Do&Co’da Flying Chef pozisyonunda Türk Hava Yolları ile uçuşlara başladı. Dünyanın birçok ülkesine VIP uçuşlar gerçekleştirdi, davet ve etkinliklerde görev aldı. 2012 yılından itibaren Turkish Do&Co’da Eğitmen Şef ve Flying Chef Control görevi ile yönetimde yer aldı. O dönem Avrupa hatları için olan projenin kuruluşu ve yönetiminde bulundu. 2015 senesinde ilk restoranı Oishii Wok Sushi’yi Kavacık Beykoz’da açtı. Bu arada kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sertifikasyon sürecini Sushi ve Wok ustası olarak tamamladı. 2021 senesinde üstlendiği InterContinental Otel Taksim’in Uzakdoğu Mutfağı sorumluluğuna halen devam etmekte. Bu sayede Uzakdoğu Mutfağı’nda fine-dine tecrübesini arttırdı. Japon Hükümeti tarafından açılan ‘’Japon Mutfağı ve Yemek Kültürü Programı’’nı başarıyla tamamlamış ve Bronze Sertifika almıştır. 2023 senesinde Usla bünyesine katılan Yalçınkaya; Usla Uzakdoğu Akademisi Projesinin başında görev almaktadır.

Sinan Damgacıoğlu

Sinan Damgacıoğlu 1976 yılında Karşıyaka İzmir’de doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi İngilizce öğretmenliğinden mezun olduktan sonra İngiltere’de University College Northampton da işletme üzerine lisans üstü eğitimini tamamladı. Ingiltere’de yaşadığı dönemde çok sevdiği Japon arkadaşları sayesinde Japon kültürü ve mutfağı ile tanıştı. Japon mutfağına olan ilgisi ve tutkusu bu dönemde başladı. Ege Üniversitesi yabancı diller fakültesinde İngilizce dersleri verdi. Daha sonra aşçılık tutkusunu gerçekleştirmek için özel bir mutfak okulunun aşçılık bölümünü tamamladı. Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu İstanbul’da üretim şefi olarak çalıştı. Türkiye’deki en büyük ithalat firmalarından birinde AR-Ge şefi olarak görev yaptı. Yurt dışından Horeca ve perakende için ürün seçimi ve bunların Türkiye’de tanıtılması konusunda çalıştı. 2016 yılında Japon mutfağının tüm dünyada doğru tanıtılması için oluşturulan ve başında tüm şeflerin saygı duyduğu Yoshihiro Murata’nın bulunduğu burs programını kazanarak Tokyo’ya gitti. Tüm dünyadan 11 kişinin mezun olabildiği ilk grupta yer aldı. Le Cordon Bleu Tokyo’da Japon mutfağı eğitimini tamamladı ve Tokyo’da kaiseki mutfağı servis eden Sanpi Ryoron restaurantında ünlü şef Masahiro Kasahara ile çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra ilk restaurantını açtı. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde Japon mutfağı, Nişantaşı Üniversitesi’nde karşılaştırmalı Asya mutfağı dersleri verdi. Muhtelif restaurantların sushi menülerini ve danışmanlığını yaptı. 2022 yılından beri Bodrum Gümüşlükte bulunan, Mediterrasian konsepti ile Japon – Akdeniz füzyon mutfağı sunan Ginger’ın kurucu şefi olarak görev yapmaktadır.

Perviz Resuli

Saint Michel Lisesi sonrasında İstanbul Üniversitesi İşletme bölümümden mezun olup, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi ve Denetimi masterı yaptı. Perviz Resuli, 1998 yılından bu yana yeraldığı ve profesyonel olarak sürdürdüğü restoran ve yeme içme sektöründeki yöneticilik tecrübelerini Operations danışmanlık firması çatısı altında sürdürmektedir. Tike Restaurant’larında Restaurant Müdürü olarak iş hayatına başlayan ve Ritz Carlton Hotel İstanbul’da Restaurant müdürü ve Catering Satış Müdürlüğü ile devam eden, sonrasında İstanbul Doors Group’un ilk zincir markası olan Kitchenette’lerin Genel Müdürlüğü ile ilerleyen Perviz Resuli, çalışma hayatına görev aldığı Park Orman’da Operasyon Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti. SOFA Otel’in Bodrum’da açtığı HamakHotel’in kuruluş aşamasından itibaren Otel Müdürü olarak görev alan Resuli, ayrıca Kuveyt’in köklü gruplarından Al Homaizi Group’un İş Geliştirme ve Yönetim Danışmanlığı’nı yaptı. 5.Dünya Su Forumu projesinde Catering Direktörlüğü, Gloria Jeans Coffee Ukrayna projesinde Operasyon ve Eğitim Danışmanı olarak görev yaptı, Sele İstanbul Restaurant Grup ve Sosa markası bünyesindeki restaurantlar için de Genel Müdürlük görevini yerine getirdi. Ayrıca son yıllarda Istanbul’da açılan yabancı menşeili restoran markalarından Mama Shelter, Pizza East ve Soho House Istanbul projelerinde açılış ve marka kurulumu konularında profesyonel yönetici olarak rol aldı. Türkiye’nin ünlü markası CZN Burak Restauratlarının tüm yurtdışı haklarını satın alan Dubai merkezli Dives Holding’te Genel Müdür görevinde bulundu ve markanın Ortadoğu ülkelerinde yeni franchise şubelerin açılış operasyonlarını yürüttü. Perviz Resuli, aktif iş hayatına 2016 yılının 2.yarısından itibaren kurmuş olduğu “Restaurant Danışmanlığı” şirketi OPERATIONS ve 2020 yılında hayata geçirdiği modern kebap konsepti olan “SUMAK RESTAURANT”in sahibi olarak devam etmektedir. 2023 senesinde Usla bünyesine katılan Resuli; Usla Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitiminin başında görev almaktadır.