Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik

Profesyonel pasta ve ekmekçilik yolundaki temel teorik ve pratik bilginin yanı sıra maliyet hesaplama, gıda hijyeni ve güvenliği, satın alma, menü planlama, yiyecek ve içecek yönetimi, iş geliştirme, servis, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal medya, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konuları kapsayan bu yoğun eğitim; kendi pastanesini ya da fırınını açmak isteyen şef adayları, kendi işini kurmayı planlayanlar, yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlar ya da farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimciler için uygundur. Yiyecek İçecek İşletmeciliği kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazırlanmak için çıkılan bu yolda, herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
03 Şubat 2025 Hafta içi
08 Şubat 2025 Hafta sonu
Eğitim Süresi
4 ay stajsız / 8 ay stajlı
Hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye ​​
Hafta sonu Cumartesi-Pazar
Eğitim Saati
09:00 – 13:00
09:00 – 18:00
Eğitim Ücreti
  290.000 TL + AHA Sertifika Bedeli  (Stajlı Eğitim için)
31 Aralık 2024 Tarihine Kadar Erken Kayıt Bedeli 225.000 TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

  • Mutfak Tarihi, Beslenme
  • Gıda Güvenliği ve Hijyeni – Satın Alma
  • Menü Planlama - Maliyet
  • Ekipman Bilgisi – Şarap Eğitimi - Oryantasyon
  • Mutfak Ekipmanları - Bıçak Kesim Teknikleri
  • Tatlı ve Tuzlu Kurabiyeler
  • Kekler
  • Cupcake - Muffin, Tartlar ve Paylar
  • Quicheler, Choux Hamurları– Profiterol, Ekler
  • Kahvaltılık Ürünler, Meyveli Tatlılar
  • Cheesecake’ler, Sütlü Türk Tatlıları
  • Ekmekler – Zengin Ekmekler, Ekşi Mayalı Ekmek - Pizza
  • Lamina Hamurlar-Croissant, Danish, Doughnut - Churros
  • Şerbetli Türk Tatlıları – Tulumba, Lokma, Custardlar ve Tabak Tatlıları
  • Tabak Tatlıları ve Sunum Şekilleri
  • Pandispanya, Pasta Sıvama Teknikleri
  • Klasik Pastalar
  • Modern Pastalar Entremet & Mousse
  • Pastalar, Filo (Phyllo) Pastry
  • Şekersiz Tatlılar
  • Çikolatalar, Confectionary
  • Donmuş Tatlılar
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika
  • USLA “Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Programı” Sertifikası
  • Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Pastacılık ve Ekmekçilik” Kurs Bitirme Belgesi
  • Topkapı Üniversitesi “Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik” Kurs Bitirme Belgesi
  • "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi
  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
  • Fermente İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası
USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!
  • USLA Aşçı Ceketi - 2 adet
  • USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet
  • USLA Aşçı Kepi - 1 adet
  • USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet
  • Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet
  • Bıçak Seti
  • USLA Öğrenci Çantası
  • “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı

Eğitim kuralları