Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Teori Dersler
Mutfak Tarihi
Ekipman Bilgisi
Menü Planlama
Maliyet Hesaplama & Satın Alma
AVRUPA – Orta ve Doğu Avrupa, Baltık Mutfağı
Gıda Güvenliği ve Hijyeni
İş Sağlığı ve Güvenliği
Beslenme
Pratik Dersler
Bıçak Kullanım ve Kesim Teknikleri
Stock'lar
Temel & Türev Soslar
Emülsiyon Soslar
Bağlayıcılar ve Fonksiyonları
Çorbalar
Yumurtalar
Salatalar & Salata Sosları
Sandviçler
Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)
• Hors d'oeuvre
Zeytinyağlılar
Mezeler
Sebzeler ve Meyveler
Bakliyatlar
Tahıllar
Pirinçler
Taze Makarnalar
Isı Transferleri
Kuru Pişirme Teknikleri
-Baking
-Roasting
-Grilling
-Sauteing
-Stir-Fry
-Deep Fry
-Shallow Fry
Islak Pişirme Teknikleri
• Boiling
• Simmering
• Blanching
• Poaching (deep / shallow)
• Steaming
Kombine Pişirme Teknikleri
• Stewing
• Braising
Kümes Hayvanları
Kırmızı Etler Küçük ve Büyük Baş
Balık ve Deniz Ürünleri
American Hospitality Academy “Certificate in Professional Culinary Arts” stajlı program için geçerlidir.
USLA “Kısa Dönem Aşçılık Programı” Sertifikası
Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Belgesi
"Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
USLA Aşçı Ceketi - 2 adet
USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet
USLA Aşçı Kepi - 1 adet
USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet
Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet
Bıçak Seti
USLA Öğrenci Çantası,
“Kısa Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik” Ders Kitabı