Kısa Dönem Aşçılık

Kısa Dönem Aşçılık

Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
07 Ekim 2024
Eğitim Süresi
2 ay stajsız / 6 ay stajlı
Hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye
Eğitim Saati
14:00 – 18:00
Eğitim Ücreti
150.000 TL + AHA Sertifika Bedeli  (Stajlı Eğitimler için)

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Teori Dersler

    Mutfak Tarihi

    Ekipman Bilgisi

    Menü Planlama

    Maliyet Hesaplama & Satın Alma

    AVRUPA – Orta ve Doğu Avrupa, Baltık Mutfağı

    Gıda Güvenliği ve Hijyeni

    İş Sağlığı ve Güvenliği

    Beslenme

    Pratik Dersler

    Bıçak Kullanım ve Kesim Teknikleri

    Stock'lar

    Temel & Türev Soslar

    Emülsiyon Soslar

    Bağlayıcılar ve Fonksiyonları

    Çorbalar

    Yumurtalar

    Salatalar & Salata Sosları

    Sandviçler

    Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)

     •⁠ ⁠Hors d'oeuvre

     Zeytinyağlılar

    Mezeler

    Sebzeler ve Meyveler

    Bakliyatlar

    Tahıllar

    Pirinçler

    Taze Makarnalar

    Isı Transferleri

    Kuru Pişirme Teknikleri

    -Baking

    -Roasting

    -Grilling

    -Sauteing

    -Stir-Fry

    -Deep Fry

    -Shallow Fry

    Islak Pişirme Teknikleri

    •⁠ ⁠Boiling

    •⁠ ⁠Simmering

    •⁠ ⁠Blanching

    •⁠ ⁠Poaching (deep / shallow)

    •⁠ ⁠Steaming

    Kombine Pişirme Teknikleri

    •⁠ ⁠Stewing

    •⁠ ⁠Braising

    Kümes Hayvanları

    Kırmızı Etler Küçük ve Büyük Baş

    Balık ve Deniz Ürünleri

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    American Hospitality Academy “Certificate in Professional Culinary Arts” stajlı program için geçerlidir.

    USLA “Kısa Dönem Aşçılık Programı” Sertifikası

    Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Belgesi

    "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi

    Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    USLA Aşçı Ceketi - 2 adet

    USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet

    USLA Aşçı Kepi - 1 adet

    USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet

    Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet

    Bıçak Seti

    USLA Öğrenci Çantası,

    “Kısa Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik” Ders Kitabı

Eğitim kuralları