Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitim Programı

Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitim Programı

barmenlik mesleğini detaylarıyla öğrenmek ve bar servisi konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimciler, bu kültürün detaylarını öğrenmek ve alkol repertuvarını geliştirmek isteyen meraklılar, kendi işletmesine nitelikli iş gücü sağlamak isteyen bar işletmeleri için hazırlanmıştır. Eğitim programı, 18 yaş üzeri herkes için uygundur; herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
01 Şubat 2025 HAFTA SONU
Eğitim Süresi
4 Hafta boyunca her Cumartesi - Pazar
Eğitim Saati
12:00-16:00
Eğitim Ücreti
45.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Barın Tanımı, Tarihi ve Bar Çalışma Kültürü

    Dünyada ve ülkemizde bar kültürü

    Bar İnsanı Çalışma Kültürü ve Rütbelendime

    Görevler ve tanımları, yapılması gerekenler

    Bar Çeşitleri ve Barın Fiziki Yapısı

    Barda Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipmanlar

    Barda Kullanılan Ölçüler

    Barın Günlük Devinimi

    Tüm hazırlık aşamaları

    Bar Hijyen Kuralları ve Hijyen Malzeme Bilgisi

    Hijyen tanımı, sanitasyon, gıda hijyeni, hastalıkları önleme yolları ve iş güvenliği, kişisel hijyen

    İçecek Bilgisi ve Tarihi

    Bira ve tarihi

    Şarap ve tarihi

    Cin ve tarihi

    Vodka ve tarihi

    Tekila ve tarihi

    Rom ve tarihi

    Rakı ve tarihi

    Viski ve tarihi

    Konyak ve tarihi

    Servis Teknikleri Ve Uygulamaları

    İngiliz servisi

    Fransız servisi

    Rus servisi

    Amerikan servisi

    Kokteyl Yapımında Düşünme ve Uygulama Teknikleri

    Düşünme tarzı şekilleri

    Twist

    Riff

    Reimagened

    Sous vide

    Slow cook

    Tea washing

    Milk washing

    Fat washing

    Kokteyl – Yemek Eşleşmesi

    Eşleşme nedir ve nasıl yapılır?

    Yemeği kokteyle, kokteyli yemeğe uyumlama

    Japon mutfağı servisi

    Kokteyl Yapımı ve Teknikleri

    Kokteyl Nedir?

    Kokteyl tarihi ve inovasyonu

    Kokteyl Yapımı, Yaratım Süreci ve Metodları

    Kokteyl yapım teknikleri, yapım ve hazırlanma süreci

    Kokteyl Tarifleri ve Yapılışları

    Cin kokteylleri

    Vodka kokteyllerii

    Viski kokteylleri

    Rom kokteylleri

    Tekila kokteylleri

    Konyak kokteylleri

    Miksoloji

    Miksoloji tanımı ve yaratım süreci

    Bitter yapımı

    Tonik yapımı

    Meyve – sebze bilgis

    Sos yapımı

    Püre yapımı

    Şurup yapımı

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    MEB onaylı “Bar Servis Personeli Yetiştirme Kurs Programı” Kurs Bitirme Belgesi

USLA “Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi” Katılımcı Belgesi

    USLA Bar Ceketi

      Bar Seti

      Ders Kitabı

Eğitim kuralları