barmenlik mesleğini detaylarıyla öğrenmek ve bar servisi konusunda uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimciler, bu kültürün detaylarını öğrenmek ve alkol repertuvarını geliştirmek isteyen meraklılar, kendi işletmesine nitelikli iş gücü sağlamak isteyen bar işletmeleri için hazırlanmıştır. Eğitim programı, 18 yaş üzeri herkes için uygundur; herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Barın Tanımı, Tarihi ve Bar Çalışma Kültürü
Dünyada ve ülkemizde bar kültürü
Bar İnsanı Çalışma Kültürü ve Rütbelendime
Görevler ve tanımları, yapılması gerekenler
Bar Çeşitleri ve Barın Fiziki Yapısı
Barda Kullanılan Araç, Gereç ve Ekipmanlar
Barda Kullanılan Ölçüler
Barın Günlük Devinimi
Tüm hazırlık aşamaları
Bar Hijyen Kuralları ve Hijyen Malzeme Bilgisi
Hijyen tanımı, sanitasyon, gıda hijyeni, hastalıkları önleme yolları ve iş güvenliği, kişisel hijyen
İçecek Bilgisi ve Tarihi
Bira ve tarihi
Şarap ve tarihi
Cin ve tarihi
Vodka ve tarihi
Tekila ve tarihi
Rom ve tarihi
Rakı ve tarihi
Viski ve tarihi
Konyak ve tarihi
Servis Teknikleri Ve Uygulamaları
İngiliz servisi
Fransız servisi
Rus servisi
Amerikan servisi
Kokteyl Yapımında Düşünme ve Uygulama Teknikleri
Düşünme tarzı şekilleri
Twist
Riff
Reimagened
Sous vide
Slow cook
Tea washing
Milk washing
Fat washing
Kokteyl – Yemek Eşleşmesi
Eşleşme nedir ve nasıl yapılır?
Yemeği kokteyle, kokteyli yemeğe uyumlama
Japon mutfağı servisi
Kokteyl Yapımı ve Teknikleri
Kokteyl Nedir?
Kokteyl tarihi ve inovasyonu
Kokteyl Yapımı, Yaratım Süreci ve Metodları
Kokteyl yapım teknikleri, yapım ve hazırlanma süreci
Kokteyl Tarifleri ve Yapılışları
Cin kokteylleri
Vodka kokteyllerii
Viski kokteylleri
Rom kokteylleri
Tekila kokteylleri
Konyak kokteylleri
Miksoloji
Miksoloji tanımı ve yaratım süreci
Bitter yapımı
Tonik yapımı
Meyve – sebze bilgis
Sos yapımı
Püre yapımı
Şurup yapımı
MEB onaylı “Bar Servis Personeli Yetiştirme Kurs Programı” Kurs Bitirme Belgesi
USLA Bar Ceketi
Bar Seti
Ders Kitabı