Mutfağa İlk Adım Aşçılık

Mutfağa İlk Adım Aşçılık

Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan ve mutfağa dair en temel aşçılık tekniklerini öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 8 haftalık bu program; yemek yapmayı seven, profesyonel reçeteleri evinde doğru teknikler kullanarak yapmak ve yoğun iş temposuna haftanın bir akşamı mutfakta ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş mutfak sever tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; temel kesim teknikleri, stock hazırlama teknikleri, tavuk, kırmızı et, balık ve deniz mahsülleri pişirme ve hazırlama teknikleri, soğuk mutfak teknikleri, taze makarnalar, pirinçler ve pişirme yöntemleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
3 Aralık 2024
Eğitim Süresi
8 Hafta boyunca her Salı
Eğitim Saati
19:00 - 23:00
Eğitim Ücreti
23.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Temel Kesim Teknikleri, Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri

    Minestrone Çorba

    Hindistan Cevizi Sütlü ve Chili Garlic Soslu Sebzeli Noodle

    Hardal, Taze Baharat ve Balzamik Soslu Nohut Salatası

    Stock Hazırlama Teknikleri ve Çeşitleri, Ana Soslar ve Türevleri, Çorba Çeşitleri

    Tavuk Suyu (Demo)

    Kahverengi Kemik Suyu (Demo)

    Hollandez Sos(Demo)

    Beşamel Sos

    Beşamel Soslu Sebze Graten

    Fransız Soğan Çorbası

    Düğün Çorbası

    Soğuk Mutfak Teknikleri; Salata, Zeytinyağlı ve Meze Hazırlama, Püf Noktaları

    Tavuklu Sezar Salata, Kıtır Kruton ve Parmesan Peynir

    Hafif Acılı Karides Salatası, Avokado, Roka, Taze Baharatlar ve Susam Vinegretteı

    Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz (Demo)

    Goi Bo - Vietnam Usulü Et Salatası

    Kırmızı Et, Çeşitleri, Yapıları ve Pişirme Teknikleri

    Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)

    Roast Beef & Rosto Mevsim Sebzeleri (Demo)

    Beef Bourguignon, Çıtır Baget Ekmek ile (Demo)

    Cafe de Paris Soslu Bonfile/p>

    Taze Biberiye ve Sarımsaklı Kuzu Pirzola & Patlıcan Beğendi Eşliğinde

    Tüm Detayları ile Tavuk Porsiyonlama, Pişirme ve Hazırlama Teknikleri

    Pollo Picatta Milanese, Kaparili Milano Usulü Tavuk

    Tavuk Şinitzel & Ballı Hardal Soslu Patates Salatası

    Limon ve Maydanoz Gremolatalı Fırında Tavuk But, Parmesanlı Havuç Püresi ile

    Çıtır Tavuk Kanatları, Ev Yapımı Acılı Barbekü sos ile (Demo)

    Balık & Deniz Mahsülleri Hazırlama, Pişirme ve Temizleme Teknikleri

    Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek) (Demo)

    El Yapımı Sweet Chili Sos & Tempura Dil Balığı (Demo)

    Sebze ve Kremalı Levrek Buğulama, Taze Baharatlar Eşliğinde

    Levrek Ceviche

    Taze Biberiyeli ve Taze Kekikli Izgara Karides ve Tartar Sos

    Taze Makarna Hamuru, Sosları Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

    Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Gnocchi (Demo)

    Fettucine Alla Bolognese

    Fettucine Alla Bolognese

    Pirinçler, Çeşitleri ve Pişirme Yöntemleri

    Üç Mantarlı Risotto

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Mutfağa İlk Adım Aşçılık” sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    1 adet USLA Aşçı Önlüğü

    “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Pastacılık” Ders Kitabı

Eğitim kuralları