Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan ve mutfağa dair en temel aşçılık tekniklerini öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 8 haftalık bu program; yemek yapmayı seven, profesyonel reçeteleri evinde doğru teknikler kullanarak yapmak ve yoğun iş temposuna haftanın bir akşamı mutfakta ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş mutfak sever tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; temel kesim teknikleri, stock hazırlama teknikleri, tavuk, kırmızı et, balık ve deniz mahsülleri pişirme ve hazırlama teknikleri, soğuk mutfak teknikleri, taze makarnalar, pirinçler ve pişirme yöntemleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Temel Kesim Teknikleri, Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri
Minestrone Çorba
Hindistan Cevizi Sütlü ve Chili Garlic Soslu Sebzeli Noodle
Hardal, Taze Baharat ve Balzamik Soslu Nohut Salatası
Stock Hazırlama Teknikleri ve Çeşitleri, Ana Soslar ve Türevleri, Çorba Çeşitleri
Tavuk Suyu (Demo)
Kahverengi Kemik Suyu (Demo)
Hollandez Sos(Demo)
Beşamel Sos
Beşamel Soslu Sebze Graten
Fransız Soğan Çorbası
Düğün Çorbası
Soğuk Mutfak Teknikleri; Salata, Zeytinyağlı ve Meze Hazırlama, Püf Noktaları
Tavuklu Sezar Salata, Kıtır Kruton ve Parmesan Peynir
Hafif Acılı Karides Salatası, Avokado, Roka, Taze Baharatlar ve Susam Vinegretteı
Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz (Demo)
Goi Bo - Vietnam Usulü Et Salatası
Kırmızı Et, Çeşitleri, Yapıları ve Pişirme Teknikleri
Bonfile ayıklama ve temizleme teknikleri (Demo)
Roast Beef & Rosto Mevsim Sebzeleri (Demo)
Beef Bourguignon, Çıtır Baget Ekmek ile (Demo)
Cafe de Paris Soslu Bonfile/p>
Taze Biberiye ve Sarımsaklı Kuzu Pirzola & Patlıcan Beğendi Eşliğinde
Tüm Detayları ile Tavuk Porsiyonlama, Pişirme ve Hazırlama Teknikleri
Pollo Picatta Milanese, Kaparili Milano Usulü Tavuk
Tavuk Şinitzel & Ballı Hardal Soslu Patates Salatası
Limon ve Maydanoz Gremolatalı Fırında Tavuk But, Parmesanlı Havuç Püresi ile
Çıtır Tavuk Kanatları, Ev Yapımı Acılı Barbekü sos ile (Demo)
Balık & Deniz Mahsülleri Hazırlama, Pişirme ve Temizleme Teknikleri
Yuvarlak balıkların ayıklanması (Levrek) (Demo)
El Yapımı Sweet Chili Sos & Tempura Dil Balığı (Demo)
Sebze ve Kremalı Levrek Buğulama, Taze Baharatlar Eşliğinde
Levrek Ceviche
Taze Biberiyeli ve Taze Kekikli Izgara Karides ve Tartar Sos
Taze Makarna Hamuru, Sosları Hazırlama ve Pişirme Teknikleri
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Gnocchi (Demo)
Fettucine Alla Bolognese
Fettucine Alla Bolognese
Pirinçler, Çeşitleri ve Pişirme Yöntemleri
Üç Mantarlı Risotto
USLA “Mutfağa İlk Adım Aşçılık” sertifikası
1 adet USLA Aşçı Önlüğü
“Profesyonel Mutfağa İlk Adım Pastacılık” Ders Kitabı