Mutfağa İlk Adım Aşçılık

Mutfağa İlk Adım Aşçılık

Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan ve mutfağa dair en temel aşçılık tekniklerini öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 8 haftalık bu program; yemek yapmayı seven, profesyonel reçeteleri evinde doğru teknikler kullanarak yapmak ve yoğun iş temposuna haftanın bir akşamı mutfakta ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş mutfak sever tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; temel kesim teknikleri, stock hazırlama teknikleri, tavuk, kırmızı et, balık ve deniz mahsülleri pişirme ve hazırlama teknikleri, soğuk mutfak teknikleri, taze makarnalar, pirinçler ve pişirme yöntemleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
05 Eylül 2024
Eğitim Süresi
8 Hafta boyunca her Perşembe
Eğitim Saati
19:00 - 23:00
Eğitim Ücreti
20.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Temel Kesim Teknikleri, Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri

    Minestrone Çorba

    Sebzeli Noodle, Soya Sos, Hindistan Cevizi Sütü ve Chili Garlic sos

    Hardal, Taze Baharat ve Balzamik Soslu Nohut Salatası

    Tavuk Suyu (Demo)

    Kahverengi Kemik Suyu (Demo)

    Hollandez Sos(Demo)

    Stock Hazırlama Teknikleri ve Çeşitleri, Ana Soslar ve Türevleri, Çorba Çeşitleri

    Beşamel Soslu Sebze Graten

    Fransız Soğan Çorbası

    Düğün Çorbası

    Tavuklu Sezar Salata, Kıtır Kruton ve Parmesan Peynir

    Hafif Acılı Karides Salatası, Avokado, Roka, Taze Baharatlar ve Susam Vinegrette

    Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz

    ( Mevsime göre Enginar) (Demo)

    Barbunya Pilaki

    Arnavut Ciğeri, Sumak ve Maydanozlu Soğan ile

    Roast Beef (Demo)

    Beef Bourguignon, Çıtır Baget Ekmek ile

    Cafe de Paris Soslu Bonfile

    Taze Biberiye ve Sarımsaklı Kuzu Pirzola, Patlıcan Beğendi Eşliğinde

    Pollo Picatta Milanese, Kaparili Milano Usulü Tavuk

    Tavuk Şinitzel & Ballı Hardal Soslu Patates Salatası

    Limon ve Maydanoz Gremolatalı Fırında Tavuk But, Parmesanlı Havuç Püresi ile

    Çıtır Tavuk Kanatları, Ev Yapımı Acılı Barbekü sos ile (Demo)

    Tempura Dil Balığı, El Yapımı Tatlı Chili Sos (Demo)

    Sebze ve Kremalı Levrek Buğulama, Taze Baharatlar Eşliğinde

    Levrek Ceviche

    Tempura Karides, Taze Fesleğenli Tartar Sos ile

    Akdeniz Usulü Kalamar Dolma

    Gnocchi, Kurutulmuş Domates Sos ve Taze Fesleğen

    Ragu Soslu El Yapımı Fettuccine

    3 Peynir Dolgulu Ravioli, Kremalı Mantar Sos

    Deniz Mahsüllü Risotto, Kıtır Panko ve Frenk Soğan

    Zerdeçallı Basmati Pilavı

    Tavuk ve Nohutlu Pilav

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Mutfağa İlk Adım Aşçılık” sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    1 adet USLA Aşçı Önlüğü

    “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Pastacılık” Ders Kitabı

    >

Eğitim kuralları