Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan ve mutfağa dair en temel aşçılık tekniklerini öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 8 haftalık bu program; yemek yapmayı seven, profesyonel reçeteleri evinde doğru teknikler kullanarak yapmak ve yoğun iş temposuna haftanın bir akşamı mutfakta ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş mutfak sever tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; temel kesim teknikleri, stock hazırlama teknikleri, tavuk, kırmızı et, balık ve deniz mahsülleri pişirme ve hazırlama teknikleri, soğuk mutfak teknikleri, taze makarnalar, pirinçler ve pişirme yöntemleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Temel Kesim Teknikleri, Bıçak Seçme ve Kullanma Teknikleri
Minestrone Çorba
Sebzeli Noodle, Soya Sos, Hindistan Cevizi Sütü ve Chili Garlic sos
Hardal, Taze Baharat ve Balzamik Soslu Nohut Salatası
Tavuk Suyu (Demo)
Kahverengi Kemik Suyu (Demo)
Hollandez Sos(Demo)
Stock Hazırlama Teknikleri ve Çeşitleri, Ana Soslar ve Türevleri, Çorba Çeşitleri
Beşamel Soslu Sebze Graten
Fransız Soğan Çorbası
Düğün Çorbası
Tavuklu Sezar Salata, Kıtır Kruton ve Parmesan Peynir
Hafif Acılı Karides Salatası, Avokado, Roka, Taze Baharatlar ve Susam Vinegrette
Portakal Soslu Zeytinyağlı Kereviz
( Mevsime göre Enginar) (Demo)
Barbunya Pilaki
Arnavut Ciğeri, Sumak ve Maydanozlu Soğan ile
Roast Beef (Demo)
Beef Bourguignon, Çıtır Baget Ekmek ile
Cafe de Paris Soslu Bonfile
Taze Biberiye ve Sarımsaklı Kuzu Pirzola, Patlıcan Beğendi Eşliğinde
Pollo Picatta Milanese, Kaparili Milano Usulü Tavuk
Tavuk Şinitzel & Ballı Hardal Soslu Patates Salatası
Limon ve Maydanoz Gremolatalı Fırında Tavuk But, Parmesanlı Havuç Püresi ile
Çıtır Tavuk Kanatları, Ev Yapımı Acılı Barbekü sos ile (Demo)
Tempura Dil Balığı, El Yapımı Tatlı Chili Sos (Demo)
Sebze ve Kremalı Levrek Buğulama, Taze Baharatlar Eşliğinde
Levrek Ceviche
Tempura Karides, Taze Fesleğenli Tartar Sos ile
Akdeniz Usulü Kalamar Dolma
Gnocchi, Kurutulmuş Domates Sos ve Taze Fesleğen
Ragu Soslu El Yapımı Fettuccine
3 Peynir Dolgulu Ravioli, Kremalı Mantar Sos
Deniz Mahsüllü Risotto, Kıtır Panko ve Frenk Soğan
Zerdeçallı Basmati Pilavı
Tavuk ve Nohutlu Pilav
USLA “Mutfağa İlk Adım Aşçılık” sertifikası
1 adet USLA Aşçı Önlüğü
“Profesyonel Mutfağa İlk Adım Pastacılık” Ders Kitabı
>