“SCA Sertifikalı Barista Eğitimi”, dünya çapında tanınan Specialty Coffee Association sertifikasını, SCA tarafından yetkilendirilmiş eğitmenimiz önderliğinde; kahve endüstrisinde başarılı bir kariyer oluşturmanıza yardımcı olmak, nitelikli kahve konusunda bilgi edinmek ve sektördeki son trendlerden ve gelişmelerden haberdar olmak için tasarlanmış bir programdır.Her yıl 40.000'den fazla öğrenci kahve kariyerlerini ilerletmek için SCA eğitimini tercih etmektedir. Sektörde işle ilgili uluslararası kabul gören SCA sertifika programları, Barista Temel (Foundation) Eğitimi, Barista Uzmanlık (Intermediate) Eğitimi ve Barista Profesyonel (Professional) Eğitimi olmak üzere üç farklı seviyeye ayrılmıştır. Eğitim programı, herkes için uygundur; herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Kahvenin tarihi ve nitelikli kahvecilik
Kahvenin coğrafi hikayesi
Arabica ve robusta türleri farkları
Ayıklama süreçleri arasındaki farklar
Espresso tarihi ve kahve ayıklama/işleme süreçleri
Espresso yapımı ve tadım kriterleri
Öğütme kalibrasyonu ve öğütme ekipmanlarına genel bakış
Dozajlama ve tamping
Latte Art ve Cappuccino teknikleri
Foundation Yazılı Sınav Çalışmaları
Espresso Tarihi
Espresso Pratik Sınavı
Kalibrasyon Pratik Sınavı
Kahve demlemede özütleme süreçleri ve bunların asidite/acılık/tatlılık üzerindeki etkileri
3 Bardak Tadımı Pratik Sınavı
Süt sanatında (latte art) hakimiyet sağlama
Latte Art Pratik Sınavı
Hijyen, sağlık, güvenlik, müşteri hizmetleri
Kahve makinesinde temizlik, bakım, sorun giderme
Finansal yönetim
Uygulamalı içecek hazırlama
Tüm dünyada kabul görmüş espresso bazlı kahve menüsü üzerinde pratik yapma.
Final Pratik Sınavı
USLA ‘’Temel ve Uzmanlık Barista Eğitimi’’ Katılım Sertifikası
SCA Barista Skills: Foundation Barista Sertifikası
SCA Barista Skills: Intermediate Barista Sertifikası