Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi

Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi

Profesyonel aşçılık yolundaki temel teorik ve pratik bilginin yanı sıra maliyet hesaplama, gıda hijyeni ve güvenliği, satın alma, menü planlama, servis, iş geliştirme, yiyecek içecek yönetimi, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal medya, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konuları kapsayan bu yoğun eğitim; şef restoranını açmak isteyen şef adayları, kendi işini kurmayı planlayanlar, yiyecek ve içecek sektöründe çalışanlar ya da farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimciler için uygundur. Yiyecek İçecek İşletmeciliği kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazırlanmak için çıkılan bu yolda, herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
3 Şubat 2025
Eğitim Süresi
6,5 ay stajsız / 10,5 ay stajlı
Hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye
Eğitim Saati
09:00 – 13:00
Eğitim Ücreti
340.000 TL + AHA Sertifika Bedeli (Stajlı Eğitim İçin)
31 Aralık 2024 Tarihine Kadar Erken Kayıt Bedeli 275.000 TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


  • Mutfak Tarihi – Beslenme
  • Gıda Güvenliği ve Hijyeni – Satın Alma
  • Menü Planlama - Maliyet
  • Ekipman Bilgisi – Şarap Eğitimi - Oryantasyon
  • Mutfak Oryantasyonu & Kesim Teknikleri
  • Stock’lar
  • Temel & Türev Soslar ve Bağlayıcılar
  • Garde Manger – Kürlenmiş Etler & Peynirler & Pate & Terrine’le
  • Çorbalar
  • Pişirme Teknikleri
  • Sebzeler
  • Bakliyatlar & Tahıllar
  • Hamurlar – Makarnalar
  • Hamurlar – Börekler & Pizza & Pide & Lahmacun
  • Kümes Hayvanları – Tavuk
  • Kümes Hayvanları – Ördek & Bıldırcın
  • Kırmızı Etler & Sakatatlar – Dana & Kuzu
  • Balık & Deniz Ürünleri
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Profesyonel Aşçılık Programı” Sertifikası

    Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi

    Topkapı Üniversitesi – “Profesyonel Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi

    "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi

    Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

    Fermente İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    USLA Aşçı Ceketi - 2 adet

    USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet

    USLA Aşçı Kepi - 1 adet

    USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet

    Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet

    Bıçak Seti

    USLA Öğrenci Çantası

    “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı

Eğitim kuralları