Mutfağa İlk Adım Sushi

Mutfağa İlk Adım Sushi

Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve şef Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Bronze Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya tarafından hazırlanan ve sushi’ye dair en temel teknikleri öğreneceğiniz 4 haftalık bu program, teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; sumeshi (sushi pirinci) hazırlama ve pişirme teknikleri, sanmai oroshi (temel balık kesim) tekniği, Nigiri, Maki, Temaki, Temari, Oshi Sushi ve dünyadaki farklı sushi uygulama teknikleri, tempura yapımı yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir, sektör profesyonellerinin de katılabileceği bir programdır.

Eğitim Dönemi
09 Ekim 2024
Eğitim Süresi
3 Hafta boyunca her Çarşamba
Eğitim Saati
19:00-22:00
Eğitim Ücreti
23.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    1. Hafta

  • Temel Pirinç Pişirme Teknikleri
  • Sushi Pirinci ve Çeşitleri
  • Sumeshi (Sushi Pirinci) Hazırlama
  • Sumeshi (Sushi Pirinci) Hazırlama
  • Tamago Yaki
  • Sashimi Moriawase (Demo)
  • Chirazisushi Yapımı
    2. Hafta

  • Nigiri – Gunkan Yapımı
  • Futo Maki
  • Hosso Maki
  •  Tekka Maki
  •  Temaki Sushi
  •  Temari Roll
    3. Hafta

  • Nigiri – Gunkan Yapımı
  • Futo Maki
  • Hosso Maki
  • Tekka Maki
  • Temaki Sushi
  • Temari Roll
  • Bau Sushi
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Mutfağa İlk Adım Sushi” sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    USLA Aşçı Önlüğü

     “USLA Mutfağa İlk Adım Sushi Eğitimi” Ders Kitabı

Eğitim kuralları