Mutfağa İlk Adım Pastacılık

Mutfağa İlk Adım Pastacılık

Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan, pasta ve ekmekçiliğe dair en temel teknikleri öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 8 haftalık bu program; tatlı ve ekmek yapmayı seven, profesyonel reçeteleri evinde doğru teknikler kullanarak yapmak ve yoğun iş temposuna haftanın bir akşamı mutfakta ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş mutfak sever tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; temel kurabiye, tart, pasta, kek hazırlama ve pişirme teknikleri, ekmek yoğurma, mayalandırma teknikleri, custard pişirme nitelikleri ve çikolataya giriş yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
21 Kasım 2024
Eğitim Süresi
8 Hafta boyunca her Perşembe
Eğitim Saati
19:00 - 23:00
Eğitim Ücreti
23.000.- TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Kurabiye Hamuru Hazırlama ve Pişirme Teknikler

    Nutella Dolgulu Kurabiye

    Parmesanlı ve Biberiyeli Tuzlu Kurabiye

    Shortbread

    Kek ve Muffin Hamuru Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

    Kuru Meyveli ve Kuru Yemişli Muffin

    Limonlu ve Haşhaşlı Madelines

    Cevizli Brownie

    Tart ve Quiche Hamurlarını Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

    Mevsim Sebzeli Quiche

    Mevsim Meyveli Cobbler

    Krema Bazlı Tatlıları / Custardları Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

    New York Cheesecake

    Creme Brulee

    Restoran Tatlıları / A la Carte Tatlıları Hazırlama ve Tabaklama Teknikleri

    Çikolatalı Profiterol

    Karamel ekler

    Farklı Ekmek Hamurlarını Yoğurma ve Pişirme Teknikleri

    Brioche Ekmeği

    Kuru Domatesli, Kekikli ve Sarımsaklı Focaccia Ekmeği

    Pandispanya Hamuru Pişirme, Pasta Kapama ve Sıvama Teknikleri

    Black Forest Pastası

    Çikolata Temperleme, Mendiant, Trüf ve Bark Çikolata Yapım Teknikleri

    Butik Mendiant

    Naneli Bitter Trüf Çikolata

    Bademli ve Portakallı Bark Çikolata

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    USLA “Mutfağa İlk Adım Pastacılık” sertifikası

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    1 adet USLA Aşçı Önlüğü

    “Profesyonel Mutfağa İlk Adım Pastacılık” Ders Kitabı

Eğitim kuralları