Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Yiyecek İçecek İşletmeciliği

Yiyecek İçecek İşletmeciliği” sertifika programı, yiyecek ve içecek sektöründe işletmeci veya yönetici olarak çalışanlara, farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimcilere gerekli olan tüm yetkinlikleri kazandırmak için hazırlanmıştır. Kendi işletmesini açmak isteyen girişimcilerin sektör ve iş yönetimi hakkında bilmesi gereken önemli detayları içeren bu program, riski en aza indirip, en düşük maliyetle en doğru yatırımı yapmanızı sağlayacak pratik bilgiler içermektedir. Sektörün önde gelen danışmanları ve uzmanları tarafından verilen bu programda, teorik bilgiler gerçek hayata dair uygulamalar ile aktarılmaktadır. 9 hafta süren programda, bir işletme için büyük önem taşıyan yiyecek ve içecek yönetimi, iş geliştirme, servis, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal medya, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konular üzerinde durulmaktadır. Yiyecek İçecek İşletmeciliği kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazırlanmak için çıkılan bu yolda, herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Dönemi
18 Şubat 2025
Eğitim Süresi
5 Hafta (Hafta içi)
Eğitim Saati
14:00 – 17:00
Eğitim Ücreti
75.000 TL

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.


    Gastronomiye Giriş

    Yiyecek ve İçecek Endüstrisine Genel Bakış /p>

    Dünyada Yiyecek ve İçecek Sektörü

    Ağırlama ve Hizmet Sektörü Temel Gelişimi, Gastronomi Trendleri, Yeni Konseptler, Yiyecek İçecek

    Kültürü ve Toplum İlişkisi

    AVRUPA – Orta ve Doğu Avrupa, Baltık Mutfağı

    Sektör Gezisi - Vaka Çalışma

    Konsept Geliştirme

    Menü Geliştirme- Menü Mühendisliği

    Ekipman ve Mutfak Altyapı Planlama

    İşletme Açarken Mimarlık Süreçleri ve Projelendirme

    Konum ve Lokasyon Seçimi

    İş Yeri Açarken Alınması Gereken Belgeler ve İzinler

    Servis

    Ağırlama Trendlerinin Servis Türlerine Etkisi

    Servis Çeşitleri

    Servis Becerileri, Farklı Servis Türleri Avantaj ve Operasyonları

    Hizmet Geliştirme, Serviste Markalaşma

    Beslenme Bilgisi ve Menü Tanımı – Menü Planlama

    Menü Planlama ve Tasarlama

    Menü Fiyatlandırması

    İçki Menüsü Hazırlama

    Satış Karması Analizi

    Satış Performans Analizi

    Menü Uygulama

    İşletme, Yönetim ve Yönetici Kavramları

    Gizli Müşteri- Vaka Çalışmaları

    Temel Yöneticilik Kavramları

    Girişimcilik

    İşletme Sahiplik Türleri

    İçki Menüsü Hazırlama

    İş Planı ve Swot Analizi, Forecast

    Stratejik Planlama ve Pazarlama İlişkisi

    Ürün Tasarlama ve Yönetme

    Ürün Fiyatlandırma ve Satış Geliştirme

    Profesyonel Satış ve Pazar Araştırmaları

    Temel Yöneticilik Kavramları

    CRM Nedir ve Nasıl Yönetilmelidir?

    Pazarlama Marka Yaratma

    Sosyal Medya

    İnsan Kaynakları ve İK Planlaması

    İş Gören Bulma ve Seçme Süreci – Ücretlendirme

    İş Hukuku ve Personel Özlük İşleri

    Takip Edilecek Hukuki Prosedür ve Sertifikasyonlar

    Eğitim ve Performans Yönetimi

    Genel Değerlendirme ve Proje Sunumları

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

    Milli Eğitim Bakanlığı “Yiyecek İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Kurs Bitirme Belgesi

    - USLA “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Katılımcı Belgesi i

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

    Ders Kitabı

Eğitim kuralları