Yiyecek İçecek İşletmeciliği” sertifika programı, yiyecek ve içecek sektöründe işletmeci veya yönetici olarak çalışanlara, farklı eğitim ve mesleki geçmişten gelen girişimcilere gerekli olan tüm yetkinlikleri kazandırmak için hazırlanmıştır. Kendi işletmesini açmak isteyen girişimcilerin sektör ve iş yönetimi hakkında bilmesi gereken önemli detayları içeren bu program, riski en aza indirip, en düşük maliyetle en doğru yatırımı yapmanızı sağlayacak pratik bilgiler içermektedir. Sektörün önde gelen danışmanları ve uzmanları tarafından verilen bu programda, teorik bilgiler gerçek hayata dair uygulamalar ile aktarılmaktadır. 9 hafta süren programda, bir işletme için büyük önem taşıyan yiyecek ve içecek yönetimi, iş geliştirme, servis, gelir ve menü yönetimi, işletme yönetimi, satış ve pazarlama, CRM ve sosyal medya, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik gibi konular üzerinde durulmaktadır. Yiyecek İçecek İşletmeciliği kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazırlanmak için çıkılan bu yolda, herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Gastronomiye Giriş
Yiyecek ve İçecek Endüstrisine Genel Bakış /p>
Dünyada Yiyecek ve İçecek Sektörü
Ağırlama ve Hizmet Sektörü Temel Gelişimi, Gastronomi Trendleri, Yeni Konseptler, Yiyecek İçecek
Kültürü ve Toplum İlişkisi
AVRUPA – Orta ve Doğu Avrupa, Baltık Mutfağı
Sektör Gezisi - Vaka Çalışma
Konsept Geliştirme
Menü Geliştirme- Menü Mühendisliği
Ekipman ve Mutfak Altyapı Planlama
İşletme Açarken Mimarlık Süreçleri ve Projelendirme
Konum ve Lokasyon Seçimi
İş Yeri Açarken Alınması Gereken Belgeler ve İzinler
Servis
Ağırlama Trendlerinin Servis Türlerine Etkisi
Servis Çeşitleri
Servis Becerileri, Farklı Servis Türleri Avantaj ve Operasyonları
Hizmet Geliştirme, Serviste Markalaşma
Beslenme Bilgisi ve Menü Tanımı – Menü Planlama
Menü Planlama ve Tasarlama
Menü Fiyatlandırması
İçki Menüsü Hazırlama
Satış Karması Analizi
Satış Performans Analizi
Menü Uygulama
İşletme, Yönetim ve Yönetici Kavramları
Gizli Müşteri- Vaka Çalışmaları
Temel Yöneticilik Kavramları
Girişimcilik
İşletme Sahiplik Türleri
İçki Menüsü Hazırlama
İş Planı ve Swot Analizi, Forecast
Stratejik Planlama ve Pazarlama İlişkisi
Ürün Tasarlama ve Yönetme
Ürün Fiyatlandırma ve Satış Geliştirme
Profesyonel Satış ve Pazar Araştırmaları
Temel Yöneticilik Kavramları
CRM Nedir ve Nasıl Yönetilmelidir?
Pazarlama Marka Yaratma
Sosyal Medya
İnsan Kaynakları ve İK Planlaması
İş Gören Bulma ve Seçme Süreci – Ücretlendirme
İş Hukuku ve Personel Özlük İşleri
Takip Edilecek Hukuki Prosedür ve Sertifikasyonlar
Eğitim ve Performans Yönetimi
Genel Değerlendirme ve Proje Sunumları
Milli Eğitim Bakanlığı “Yiyecek İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Kurs Bitirme Belgesi
- USLA “Yiyecek ve İçecek Hizmetleri İşletmeciliği” Katılımcı Belgesi i
Ders Kitabı