Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
Teori Dersler
Mutfak Tarihi
Ekipman Bilgisi
Menü Planlama
Maliyet Hesaplama & Satın Alma
Gıda Güvenliği ve Hijyeni
İş Sağlığı ve Güvenliği
Beslenme
Pratik Dersler
Bıçak Kullanım ve Kesim Teknikleri
Tatlı Kurabiyeler
Tuzlu Kurabiyeler
Pie, Quiche ve Tartlar
Kekler
Cupcake
Muffin
Akışkan Hamurlar
Ekmekler
– Temel Ekmekler
– Bun’lar
– Kahvaltılık Ekmekler
– Zengin Ekmekler
– Ekşi Mayalı Ekmek
Choux Hamurları
Lamina Hamurlar
- Croissant
- Mille Feuille Turlama ve Pişirme Teknikleri
Cheesecake ve Pişirme Teknikleri
Custardlar ve Pişirme Teknikleri
Şerbetli Türk Tatlıları
Mereng & Beze
Şekersiz Tatlılar
Donuk Tatlılar
Kızarmış Türk Tatlıları
Pandispanya Yapım Teknikleri
Pasta Sıvama Teknikleri
Temel Pastacılık Kremaları
Klasik Pastalar
Çikolata Giriş
- Kalıp Yapım Teknikleri
- Temperleme Teknikleriri
AHA“Certificate in Professional Baking and Pastry Arts” stajlı program için geçerlidir.
USLA “Kısa Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik Programı” Sertifikası
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi
"Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi
Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
USLA Aşçı Ceketi - 2 adet
USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet
USLA Aşçı Kepi - 1 adet
USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet
Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet
Bıçak Seti
USLA Öğrenci Çantası,
“Kısa Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik” Ders Kitabı