Profesyonel Aşçılık

Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitim uluslararası standartlar ile sunulmaktadır.

Kimler Katılabilir

Profesyonel bir meslek olarak aşçılık eğitimlerine 18 yaş ve üstü bireyler katılabilir.

Eğitim Süresi

Profesyonel Aşçılık eğitimi, 224 saat pratik mutfak eğitimleri ve 32 saat teorik eğitimler olmak üzere toplam 256 saat üzerinden 4 aylık süreyi kapsamaktadır.

Staj programlı eğitim için 4 ay daha ilave süre gerekmektedir.

Hafta içi – Hafta Sonu Eğitimler

Bu program kapsamında hafta içi eğitimler günde 4 saat üzerinden Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere 4 gün olarak tamamlanmaktadır. Hafta sonu grubu ise günde 8 saat üzerinden Cumartesi ve Pazar olmak üzere 2 günde tamamlanmaktadır.

Teorik eğitimler dâhilinde sektörel geziler düzenlenerek öğrencilerin gözlem ve muhakeme yeteneklerine katkıda bulunulmaktadır

Eğitim Ücreti

Stajsız 168.000 TL / Stajlı 168.000 TL + AHA Sertifika bedeli (KDV dâhil)

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
  • Mutfak Sanatlarına Giriş
  • Satın Alma
  • Maliyet Hesaplama
  • Menü Planlama
  • Beslenme
  • Ekipman Bilgisi
  • Gıda Hijyeni ve Güvenliği
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Bıçak Kesim Teknikleri
  • Stocklar
  • Temel & Türev Soslar ve Bağlayıcılar
  • Garde Manger - Kürlenmiş Etler
  • Peynirler
  • Pate & Terrine'ler
  • Yumurtalar
  • Fermantasyon
  • Hors d'oeuvre
  • Mezeler
  • Salatalar
  • Emülsiyon Soslar
  • Sandviçler
  • Çorbalar
  • Pişirme Teknikleri - Sauteing & Stir Frying
  • Grilling
  • Broiling & Plancha
  • Deep & Shallow Frying
  • Boiling
  • Steaming & Poaching
  • Braising
  • Stewing
  • Baking & Roasting
  • Confit &Sous Vide
  • Sebzeler
  • Bakliyatlar & Tahıllar
  • Hamurlar - Makarnalar
  • Börekler
  • Pizza
  • Pide
  • Lahmacun
  • Kümes Hayvanları - Tavuk
  • Ördek
  • Bıldırcın
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Dana
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Kuzu
  • Balık ve Deniz Ürünleri
  • Pastacılık ve Ekmekçilik

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi
  • USLA “Temel Seviye Aşçılık Programı” Sertifikası
  • Milli Eğitim Bakanlığı “Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi” Kurs Bitirme Belgesi
  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
  • Fermante İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • - USLA Aşçı Ceketi (2 adet)
  • - USLA Aşçı Pantalonu (1 adet)
  • - USLA Aşçı Kepi (1 adet)
  • - USLA Aşçı Önlüğü (2 adet)
  • - Birkenstock Profesyonel Mutfak Terliği (1 adet)
  • - Zwilling Bıçak Seti
  • - USLA Öğrenci Çantası
  • - “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı