Püf noktaları ile “KAHVE”

Neler Öğreneceğiz?

  • Kahvenin Tarihçesi
  • Kahvenin Yetişme Süreci
  • Ayrıştırma Metodu
  • Tazelik standartları
  • Sürdürülebilirlik
  • 3‘üncü Nesil demleme teknikleri
  • Türk kahvesi ve detayları
  • Ristretto nedir? Nasıl yapılır?
  • Soğuk kahve demleme nasıl yapılmalıdır?

Neler Yapacağız?

  • Espresso yapımı
  • Süt hacminin oluşturulma uygulamaları
  • Macchiato yapımı
  • Cortado yapımı
  • Flat White yapımı
  • Cappuccino yapımı
  • Cafe Latte yapımı
  • Filtre kahve demleme teknikleri ve uygulamaları
  • V60 demleme uygulamaları
    Not: İçerikte iletilen tüm kahveler uygulamalı anlatılacak olup, katılımcılara 3’er adet ürün uygulaması yaptırılacaktır.

Usla İmza Kokteylleri

Neler Yapıyoruz?

  • Green Garden
  • Red Line
  • Pear Dream

Eşlikçi İkramlar;

  • Gofret patates, tahinli yoğurt sos, zhoug sos, taze otlar, taze soğan, isli paprika
  • Ceasar Sandalı, karabuğday patlağı ile
  • Kırmızı meyveli mendiant çikolata

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Davet Menüsü

Neler Yapıyoruz?

  • Frambuaz soslu ıspanak ve roka salatası, sote karides ve parmesan peynir
  • 3 mantarlı risotto , kıtır panko ve frenk soğan ile
  • Filet mignon, parmesan peynirli havuç püresi ve erik sos
  • Sıcak volcano kek – ikram

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

AVPN – Pizza Maker for One Day

     

Bu etkinlik, katılımcıların “Bir Günlüğüne Pizzacı” olma deneyimini yaşayabilecekleri Napolitan pizzanın tarihine ve kültürüne heyecan verici bir yolculuktur. 4 saatlik eğitim şu şekilde yapılandırılmıştır. Bu eğitimde “İdeal” ürünlerden bahsedilecektir, doğru kıvamı anlayabilmek için daha önceden hazırlanmış pizza hamuru yuvarlanacak; Pizzaiolo tezgahında domates, Campana buffalo mozzarella peyniri, fesleğen ve zeytinyağı ile katılımcılar, gaz veya elektrikli pizza fırınında geleneğe göre Napolitan Pizza pişirmeyi öğreneceklerdir.

Neler Yapıyoruz?

  • Gerçek Napolitan pizzanın hamurunun sırlarının keşfedilmesi – süre 90’
  • Napolitan pizzanın esnemesinden pizzayı pişirmeye kadar ekip çalışması – süre 90’
  • Gerçek Napolitan pizzanın tadına bakmak – süre 60’

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Hamburgerler – 1

 

Neler Yapıyoruz?

  • Rokfor Peynirli Smash Burger, Izgara Soğan, El Yapımı Susam Ve Soyalı Mayonez
  • Baharat Ve Tereyağlı Fırınlanmış Koçan Mısır
  • Tiftiklenmiş Tavuk Tandır Burger, Zeytin Ve Frenk Soğanlı Krem Peynir, Izgara Hellim
  • Panelenmiş Patlıcan Kızartma

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Mediterrasian – Akdeniz Asya Füzyon

 

Japon Mutfağı ve Akdeniz Füzyonunun ülkemizdeki imza ismi Şef Sinan Damgacıoğlu ile ezber bozan tabakları deneyimleyeceğimiz heyecanlı bir yolculuğa çıkıyoruz.

Neler Yapıyoruz?

  • ‘Kani Kurumi Korokke’, Yengeç Kroket, Trüflü Tonkatsu Sos
  •  ‘Yuan Yaki Sake’ , Narenciye Marineli Izgara Somon
  •  ‘Dashi & Soya Soslu Orzotto’, Arpa Şehriye Risotto
  •  Hindistan Cevizi Sütlü ve Limon Otlu Sütlaç – İkram

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Cupcakeler

 

Neler Yapıyoruz?

  • Limonlu Ve Haşhaşlı Cupcake Amerikan Frosting
  • Vanilyalı Cupcake, Çilekli Swiss Buttercream
  • Oreolu Cupcake , Çikolatalı Ganaj

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Latte Art Teknikleri

Kahve dükkanlarında oldukça önemli bir göreve sahip barista, aynı zamanda eşsiz tatlardan da sorumlu kişidir. Kahve severlerin sesine kulak vererek onların zevklerine uygun kahveyi hazırlayan baristaların kendini gösterdiği en önemli teknikleri de art çalışmalarıdır.

Günümüzde çeşitliliğin epey arttığı art çalışmalarının önemli püf noktalarına değindiğimiz ve katılımcıların bu deneyime ortak olması için uygulamaları birebir yaptırdığımız ‘’Art Teknikleri’’ atölyemizde yer ayırtmayı unutmayın.

Neler Öğreneceğiz?

  • Kahvenin Tarihçesi
  • Kahvenin Yetişme Süreci
  • Ayrıştırma Metodu
  • Tazelik standartları
  • Sürdürülebilirlik
  • Art yapımında dikkat edilmesi gereken noktalar
  • Sütün hacminin önemi

Neler Yapacağız?

  • Espresso yapımı
  • Süt hacminin oluşturulma uygulamaları
  • Art uygulamaları

Yaza Hoş Geldin Kokteylleri

Neler Yapıyoruz?

  • Çilekli Mojito
  • Orman Meyveli Frozen Daiquiri
  • Aperol Spritz

Eşlikçi İkramlar;

  • Yedikule, isli zeytin ve green goddess sos ile Füme antrikot pizzetta
  • Bark çikolata

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika

Şef Shunichi Horikoshi ile SUSHI

 

Kimimizin heyecanla denemek istediği, kimimizin vazgeçemediği Japon mutfağının dünyadaki en meşhur aktörü SUSHI ‘yi Japon Mutfağı Türkiye İyi Niyet Elçisi, Şef Shunichi Horikoshi’den öğreniyoruz.

Neler Yapıyoruz?

  • Sushi Pirinci
  • NIGIRI, Somon, Levrek, Karides
  • Futomaki, Surumi, Salatalık, Shitake Mantar, Tamagoyaki
  • Uramaki , Philedelphia Roll, Crunchy California Roll
  • Fortune Cookie – İkram

Workshoplarda Sunulan Hizmetler;

  • 2 adet içecek ve 2 adet su ikramı
  • 1 adet Usla önlüğü
  • Dijital reçete ve isme özel sertifika